Navi
Ajankohtaista / Tule aloittamaan kesäloma Vesisankareiden kanssa Riihimäen maauimalaan 3.6!

Tule aloittamaan kesäloma Vesisankareiden kanssa Riihimäen maauimalaan 3.6!

31.5.2017 14.00

Vesisankarit ja Riihimäen kaupungin liikuntapalvelut kutsuvat sinut ja perheesi aloittamaan kesäloman Riihimäen maauimalaan (Salpausseläntie 16) lauantaina 3.6 klo 10-17. Päivän aikana pääset harjoittelemaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella.  Tapahtuman aikana maauimalaan on maksuton sisäänpääsy.

Tapahtumassa Riihimäen Uimaseura organisoi hauskan Vesisankari!-uimataitoradan, jolla tehdään monipuolisia tehtäviä ja annetaan veden toimia opettajana. Uimaseura järjestää myös vapaauinnin tekniikkaklinikat tasatunnein klo 12.00, 13.00 ja 14.00 ja ottaa lisäksi vastaan uimataitotestejä klo 12.30, 13.30, 14.30.

Riihimäen Urheilusukeltajat tutustuttavat sukelluksen jännittävään maailmaan ja opastavat sukellusvälineiden käytössä. Riihimäen VPK:n rastilla pääsee harjoittelemaan ensisammutusta ja kuulemaan tärkeää tietoa paloturvallisuudesta. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton vesiturvallisuuspisteellä kokeillaan pelastusliiveillä uintia ja apuvälineen heittoa sekä nautitaan huikeista viisaasti vesillä näytöksistä klo 12.00 ja 15.30.

”Toivotamme kaikki vauvasta vaariin lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan ja myös jatkossa nauttimaan kesäpäivistä maauimalaan”, hehkuttaa tapahtumasta vastaava Marko Perälä. Maauimalan kesän aukioloajat löydät täältä.

Kevään 2017 aikana Koululiikuntaliiton koordinoimia Vesisankarit -tapahtumia on järjestetty yhteensä viidellätoista eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Pääosa tapahtumista on suunnattu koululuokille, mutta Järvenpään ja Riihimäen tapahtumat on haluttu kohdentaa perheille. Tapahtumiin on osallistunut kevään aikana yli 4500 koululaista. Tapahtumapaikkakunnat löydät Vesisankareiden tapahtumasivulta

Lasten vesitaitojen kehittyminen vaatii yhteistyötä

Tuhansien vesistöjen Suomessa uimataito sekä erilaiset vesillä liikkumis­taidot ovat kansalaistaitoja, jotka jokaisen Suomessa asuvan tulisi osata. Viime kädessä vastuu lasten vesitaidoista on kodeilla, mutta lasten uimaan oppiminen ja uimataidon kehittyminen vaativat yhteistyötä.

Koulujen uimaopetus tavoittaa myös ne lapset, joilla eri syistä ei ole mahdollisuutta käydä vapaa-ajalla uimassa ja oppia uimaan. Uimataitotalkoisiin tarvitaan vanhempia, kuntia, kouluja sekä kolmannen sektorin toimijoita. Vanhemmat ja lapsen lähi­aikuiset tarjoavat lapselle mahdollisuuksia tutustua veteen ja kokea liikkumisen riemua vedessä. Uintiretket lapsen kanssa eri vesiympäristöihin tukevat kouluissa annettavaa uima­opetusta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä, mutta vesillä liikkumisen tärkeitä taitoja voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina. Järvenpään tapahtuma tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden saada ammattilaisten vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit -hankkeessa innostetaan koululaisia harjoittelemaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja eri vuodenaikoina. Tuemme kouluja ja vanhempia näiden taitojen edistämisessä tarjoamalla materiaaleja ja tapahtumia. Lisätietoja on sivuilla www.vesisankarit.fi.

Riihimäen Vesisankareita ovat tekemässä Koululiikuntaliitto, Riihimäen kaupungin liikuntapalvelut, Riihimäen Uimaseura, Riihimäen Urheilusukeltajat, Riihimäen VPK ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Riihimäen Vesisankarit -tapahtumasta: Marko Perälä, Liikuntalaitosesimies, Riihimäen kaupunki/Uimala, marko.perala(at)riihimaki.fi tai p. 019 758 4746