Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit mukana LPS:n kesän leireillä!

Vesisankarit mukana LPS:n kesän leireillä!

15.6.2017 10.00

Laajasalon Palloseuran järjestämillä leireillä vietettiin Vesisankarit-päivää maanantaina 5.6 ja keskiviikkona 14.6. Tapahtumassa oli molempina päivinä kolme toimintapistettä, joilla harjoiteltiin vesillä liikkumisen taitoja kuivalla maalla.  Ohjelmassa oli erilaisia tehtäviä solmuista ensiaputaitoihin sekä pelastusliivien pukemisesta vesikasvien- ja kalojen tunnistamiseen. Lapset olivat silminnähden innoissaan erilaisesta leiriohjelmasta.

Leirien Vesisankarit-päivistä vastannut Pauliina Kotiranta toimii LPS T04-06 haastejoukkueessa vastuuvalmentajana ja järjestää päivätyökseen Vesisankarit-tapahtumia koululaisille. ”Halusin tuoda Vesisankarit myös saarelaisten tietoisuuteen. Leiri tarjosi siihen oivallisen mahdollisuuden. Merellisen Laajasalon lukuisat rannat ja ulkoilualueet tarjoavat mahtavat puitteet vesitaitojen harjoittelemiseen niin vedessä kuin kuivalla maalla”, iloitsee itsekin Laajasalossa syntynyt ja varttunut Kotiranta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa innostetaan harjoittelemaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja eri vuodenaikoina. Vesisankareiden www.vesisankarit.fi vanhemmat-osiosta löydät vinkit vesitaitojen harjoitteluun yhdessä lapsesi kanssa!

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.  Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.