Navi
Ajankohtaista / Valtakunnalllinen Koulurauha julistetaan 24.8.2017 Helsingissä

Valtakunnalllinen Koulurauha julistetaan 24.8.2017 Helsingissä

11.8.2017 9.00

Koulurauha-ohjelma tuo oppilaiden omaa ääntä esiin kiusaamisen vastaisessa työssä. Helsinkiläisistä kouluista koottu oppilastyöryhmä on ideoinut tapahtuman teemaksi itsenäisyyden juhlavuoden hengessä  "100 kertaa meidän koulu - Oikeus olla ja unelmoida".

Teeman avulla helsinkiläiset oppilaat haluavat kutsua kaikki mukaan tekemään sellaista koulua, jossa jokainen viihtyy ja saa olla oma itsensä. Koululiikuntaliitto on mukana Koulurauhan tapahtumatorillla.

Tulkaa mukaan julistamaan koulurauhaa

Seuratkaa julistustapahtumaa koulussanne suorana nettilähetyksenä koulurauhan nettisivujen kautta 24.8.2017 klo 9.30-10.15. Tapahtuman ohjelmassa on koulurauhan julistamisen lisäksi oppilaiden musiikki- ja tanssiesityksiä. Tähtivieraina mukana ovat vuoden urheilijaksi valittu Leo-Pekka Tähti, ikinuori tanssija Aira Samulin sekä laulaja Isac Elliot. Tapahtumaan kuuluu myös Koulurauha-tori, jossa oppilaat kiertelevät erilaisia hyvää yhteishenkeä edistäviä toimintapisteitä.

Voitte myös järjestää oman julistustapahtuman omalla koululla. Koulurauhan nettisivuilta löytyy julistusteksti useilla kielillä sekä vinkkejä oman julistustapahtuman järjestämiseen. Sivuilta löytyy myös linkit Youtube-videoihin, joiden avulla julistusta voi katsella ja kuunnella luokissa sopivana ajankohtana.

Helsinkiläiset oppilaat ovat keränneet videoterveisinä yli 100 pientä asiaa siitä, millaiset asiat vaikuttavat viihtymiseen koulussa. Oppilaiden videoterveiset löytyvät koulurauhan nettisivuilta.

Helsingin koulurauhatyöryhmän opettajat ja oppilaat ovat ideoineet koulurauhatyön tueksi inspiraatiomateriaalin Koulurauha-puuhun. Koulurauha-puun hedelmät ovat ystävällisyyteen, huomaavaisuuteen, kunnioittavaan kohtaamiseen ja yhteisiin asioihin vaikuttamiseen liittyviä tehtäviä, jotka tukevat koulurauhan rakentamista. Kasvattakaa täynnä hedelmiä oleva Koulurauha-puu toteuttamalla omenoihin merkattuja koulurauhaa edistäviä tehtäviä.

Kaikki Koulurauha-aineistot löytyvät koulurauhan nettisivuilta osoitteesta www.koulurauha.fi sekä ruotsiksi osoitteesta www.skolfreden.fi.

"Duunataa skolest kimpas sellanen mesta, mis kaikki pygee olla ja unelmoida!"