Navi
Ajankohtaista / Koululaiset kisaavat Alavetelissä yleisurheilussa

Koululaiset kisaavat Alavetelissä yleisurheilussa

13.9.2017 15.00

IF Åsarna järjestää KLL -kisat yleisurheilussa Alavetelin kentällä tulevana viikonloppuna 16.-17.9.2017. Kisoihin osallistuu alueen ja kisajärjestäjän ansiosta normaalia enemmän ruotsinkielisten koulujen oppilaita. ”Toivottavaa olisi, että myös tulevina vuosina näissä kisoissa olisi paljon ruotsinkielisten koulujen oppilaita ja kisoista muodostuisi todelliset koulujen mestaruuskisat”, esittää Koululiikuntaliiton oppilaskisoista vastaava Terho Tomperi. ”Näitä yleisurheilun koululaisten mestaruuskisoja on järjestetty jo yli 100 vuotta, sillä ensimmäiset koulujen väliset kilpailut käytiin jo 1800 -luvun lopulla Helsingissä, eli perinnettä tapahtumalla on” jatkaa Tomperi. 

KLL:n kisojen sarjat ovat: A-sarja lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoilla, sekä B-sarja peruskoulun yläluokille. Tulevissa Alavetelin kilpailuissa suosituimmat lajit ovat B-sarjan tytöillä moukari, 100m ja 800m, sekä pojilla 100m, 800m ja keihäs. A-sarjan suosituimmat lajit ovat tytöillä pituus ja 100m, sekä pojilla 400m ja keihäs.  Kokonaisuutena yläkoululaisten sarjat ovat suositumpia kuin lukiolaisten.

KLL kisoissa useat urheilijat kokeilevat myös muita kuin omia lajejaan, sillä osallistua voi molempina päivinä kahteen lajiin. Lisäksi kauden päättyminen on lähellä ja osalla viimeiset kisat, joka on lajikokeiluille oivallinen paikka.
Viime vuonna näissä KLL -yleisurheilukilpailuissa Keravalla rikottiin yhteensä kahdeksan kisaennätystä, jollaiseen määrään ei tänä vuonna päästäne, sillä sääennuste lupaa viikonlopuksi melko viileää keliä Alaveteliin.
”Toivon, että kisaennätyksiä rikotaan vähintään yksi, sillä joissakin lajeissa, kuten A-sarjan tyttöjen moukarissa Kiira Väänäsellä on siihen hyvät mahdollisuudet”, toivoo Terho Tomperi Koululiikuntaliitosta.

Alavetelin urheilukentällä kisat alkavat lauantaina klo 11.00 ja päättyvät klo 18 aikoihin B-tyttöjen ja -poikien viesteihin. Sunnuntain kilpailut aloitetaan klo 10 usealla eri lajilla ja kisapäivä päättyy A-sarjan pikaviesteihin noin klo 16.

Kilpailun paikallinen järjestäjä on IF Åsarna.
Lisätietoja kisoista: 
IF Åsarna
Pia Björkqvist p. 040-559 2654, pia.bjorkqvist(at)edu.kokkola.fi
David Nyman, tävlingsledare/ kilpailunjohtaja p. 040-5757628, david.nyman(at)gmx.com
Koululiikuntaliitto KLL
Terho Tomperi, KLL p. 050-5142498, terho.tomperi(at)kll.fi