Navi
Ajankohtaista / Kemin uimahallissa tehdään yli 400 Vesisankaria 15.9!

Kemin uimahallissa tehdään yli 400 Vesisankaria 15.9!

13.9.2017 12.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma saapuu vuoden tauon jälkeen Kemin uimahalliin (Meripuistokatu 28) perjantaina 15.9 klo 8.30-14.30. Tapahtuman toiminnallisilla rastipisteillä harjoitellaan tärkeitä vesillä liikkumisen taitoja. Tapahtumaan osallistuu päivän aikana huikeat yli 400 Kemin 3.-6.-luokkalaista.  

Kemin Urheilusukeltajat tutustuttavat koululaiset sukelluksen jännittävään maailmaan. Kokeiltavana on niin maski, snorkkeli kuin räpylätkin. Kemin Uimaseuran rastilla kisaillaan leikkimielisesti erilaisissa viesteissä. Ohjelmassa on pallon kuljetusta, renkaiden sukellusta sekä paljon muuta hauskaa! Lapinmeren Melontakeskus tarjoaa ainutlaatuisen melontaelämyksen, kun koululaiset kokeilevat kajakeilla melomista ja tasapainoilua. Kemin kaupungin liikuntapalveluiden rastilla uidaan pelastusliiveillä ja harjoitellaan pelastusrenkaalla pelastamista.

Syksyn 2017 aikana Koululiikuntaliiton koordinoimia Vesisankarit-tapahtumia järjestetään yli kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Koululaistapahtumien lisäksi järjestetään kaikille avoimia uimahallitapahtumia. Lisätiedot ja materiaaleja löydät www.vesisankarit.fi.

Harjoittelu tekee Vesisankarin

Suomessa on laajat vesistöt ja pitkä rantaviiva. Siksi on tärkeää, että jokaisella suomalaisella on hyvät vesillä liikkumisen taidot ja riittävä uimataito. Pohjoismaisen määritelmän mukaan henkilö on uimataitoinen, kun hän veteen pudottuaan ja pintaan päästyään pystyy uimaan yhtä jaksoisesti 200 m, josta 50 metriä selällään.

Vesisankarit-toiminta tukee lasten uimataidon ja vesillä liikkumistaitojen kehitystä erinomaisesta. Turvallinen vesillä liikkuminen vaatii olosuhteiden hahmottamista, omien taitojen tiedostamista sekä oikeanlaista asennetta. Turvallisuusasenteita on helpointa opettaa jo pienestä pitäen.  

”Kannustamme perheitä lähtemään uimahalleihin ja harjoittelemaan vesitaitoja. Vedessä liikkuminen sopii lähes kaikille lapsille ja aikuisille.  Vesielementti opettaa itsessään – vesitaidot kehittyvät vedessä vapaasti liikkuen ja polskien”, sanoo liikunta-asiantuntija Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.   

Vesisankarit-hankkeessa innostetaan koululaisia harjoittelemaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja eri vuodenaikoina. Vesisankareiden nettisivujen vanhemmat-osiosta löydät vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun oman lapsen kanssa.

Kemin Vesisankareita ovat tekemässä Kemin kaupunki, Kemin Uimaseura, Kemin Urheilusukeltajat, Koululiikuntaliitto ja Lapinmeren Melontakeskus. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Kemin Vesisankarit -tapahtumasta:

Janne Jylkkä, Kemin kaupunki, janne.jylkka(at)kemi.fi, p. 0400- 929 048