Navi
Ajankohtaista / Tyttöpainijat valtaavat Vaasassa Variskan koulun painimolskit

Tyttöpainijat valtaavat Vaasassa Variskan koulun painimolskit

19.10.2017 15.28

Tulevana viikonloppuna pidettäviin Koululiikuntaliiton vapaapaini kisoihin ilmoittautui tyttöjen sarjoihin upeasti 60 osallistujaa. Yhteensä 256 painijaa taistelee mestaruuksista viikonloppuna Vaasan Variskan koululla. Vapaapaini on tyttöjen virallinen painimuoto, joten kisoissa on ikäluokkien parhaimmisto mukana.

Vaasan kisoissa lauantai on tyttöjen päivä. Päivän päätteeksi selvillä ovat tyttöjen sarjojen mestarit ja mitalistit. Tämä helpottaa osaa tytöistä, jotka lähtevät jo sunnuntai- aamuna painileirille Viroon.
13-vuotiaiden tyttöjen suosituimmassa sarjassa, 34kg, on 12 osallistujaa. Viime vuoden KLL -mitalistit ottavat toisistaan mittaa. Kilpasilla ovat sisarukset Fanni ja Lotta Vettenranta Porista. Lotta on viime vuoden mestari 34 kiloisissa ja sisko nousee samaan sarjaan 30 kiloisten mestarina tänä vuonna. Saapa nähdä, miten sisarusten keskinäisen mittelön käy ja pystyvätkö muut mitalistit uhkaamaan Lotan mestaruutta.

Tyttöjen 20-v. sarjoissa kaikki mestarit tulevat vaihtumaan. Viime vuoden mestarit eivät astele molskille tänä vuonna. Vaasan Serafia Mannila oli 67kg sarjan kakkonen Järvenpään KLL -kisoissa vuosi sitten ja mestari KLL:n kevään kreikkalais-roomalaisen painin kisassa. Serafialla on varmasti mestaruus mielessä kotikisoissaan.

Poijaatkin mahtailevat molskilla

Poikien sarjoissa on mukana useita edellisten kisojen mestaria ja mitalistia. Suurimmat sarjat ovat nuorimpien poikien kevyimmissä painoluokissa. Ennakkoon tiukimmat matsit käydään 13 -vuotiaiden 38kg sarjassa, jossa on mukana entisiä mestareita mm. Oliver Pada Mustasaaresta sekä Vikke Tarkkio Porista. KLL -painikisojen finaalissa otelleet Teuvan Aapo Hakala ja Nivalan Jimi Väätäinen painivat samassa 38 kg:n sarjassa. Nyt nähdään kenen vapaapainitaidot ovat parhaassa vireessä ja kuka lopussa mahtailee?

16 -vuotiaiden poikien sarjassa harjoituskaverit seinäjokiset Nestori Mannila ja Veeti Tuuri 50 kiloisissa kisaavat vastakkain. Vanhimpien poikien, eli 20-vuotiaiden sarjoissa, mestari vaihtuu kuten tytöilläkin.

KLL -painit Variskan koululla 21.-22.10.2017. Lauantaina avajaiset klo 11.30 ja painit alkavat klo 12,  sunnuntaina aloitetaan klo 9.00.
Kisojen tuloksia voi seurata täältä.

Lisätietoja:
Johan Lundström
Puheenjohtaja
Vaasan Voima-Veikot
Puhelin +358 40 736 2158
johan.lundstrom@wartsila.com

Terho Tomperi
Kehittämispäällikkö
Koululiikuntaliitto KLL ry
Puhelin +358 50 514 2498
terho.tomperi@kll.fi