Navi
Ajankohtaista / Vuonna 2018 vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana

Vuonna 2018 vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana

12.1.2018 8.00

Vesisankarit tarjoavat 100-vuotiaalle Suomelle lahjaksi vesitaitoja. Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa kahdeksan eri järjestöä edistävät yhteistyössä vesiturvallisuutta, uimataitoa, veneilytaitoja ja ensiaputaitoja. Suomen kaikki uimahallit ja kylpylät on haastettu toteuttamaan Vesisankarit-tapahtuma vuoden 2018 aikana. Tapahtumissa harjoitellaan vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä, ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. 

”Vesillä liikkumisen taidot ovat tuhansien järvien maassamme kansalaistaitoja, jotka kaikkien täällä asuvien tulisi osata. Tapahtumat tarjoavat turvallisen ja edullisen mahdollisuuden näiden taitojen harjoittelemiseen. Upeaa, että jo yli 50 uimahallia on mukana edistämässä vesitaitoja”, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta. Vesitaitojen tärkeyttä korostaa myös Terveyden ja Hyvinvointilaitoksen (THL tapaturmatietokanta 2013–2015)  tilasto. Sen mukaan hukkumiset ovat alle 15-vuotiaiden toiseksi yleisin tapaturmainen kuolemansyy. Yksikin hukkunut lapsi on liikaa.

Vesisankariksi ikään katsomatta!

Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. ”Huikea tapahtumavuosi starttaa jo tällä viikolla. Pudasjärven Virkistysuimala Puikkari saa kunnian järjestää vuoden ensimmäisen Vesisankarit-tapahtuman ensi lauantaina 13.1. Tapahtumissa opetellaan vedestä pelastamista, uimahyppyjä, melontaa, ensiaputaitoja sekä uinti- ja sukellustaitoja hauskoilla vesitaitoradoilla”, hehkuttaa Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta. Tapahtumien sisältö vaihtelee paikkakunnittain.

Pelastusliiveillä uinti ja vedestä pelastautumisen harjoittelu onnistuu Vakuutusyhtiö Fennian lahjoittamilla pelastusliiveillä. ”Hienoa, että Fennia tukee vesiturvallisuutta. Tapahtumiin osallistujille löytyy juuri sopivan kokoinen pelastusliivi, jolla harjoitella vedestä pelastautumista vaikkapa lasten tai lastenlasten kanssa, kertoo Turunen Koululiikuntaliitosta. Myös Eläkeliitto, Lastentarhanopettajaliitto sekä Suomen Vanhempainliitto kannustavat jäsenistöään osallistumaan tapahtumiin.

Päivitetyt tapahtumatiedot löydät Vesisankareiden nettisivuilta. Vesisankari on uimataitoinen, toimii turvallisesti vesillä ja osaa pelastaa. Tapahtumissa tutustut monipuolisesti Vesisankarit-taitoihin!

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.