Navi
Ajankohtaista / KLL HIIHDOT YHTEISLÄHDÖILLÄ MAALISSA

KLL HIIHDOT YHTEISLÄHDÖILLÄ MAALISSA

12.3.2018 15.00

Koululiikuntaliiton mestaruuksista Tampereen Kaupissa 10.3. kisattiin yhteislähdöllä ja vapaalla hiihtotavalla. Kisojen aikana keli oli nollan vaiheilla ja ajoittaiset lumikuurot saivat suksihuoltoon vipinää. Hiihtäjien intoon ja kovaan yritykseen kelillä ei näyttänyt olevan mitään vaikutusta. 

Kuluvan talven Hopeasomman kärkihiihtäjiä nähtiin mitaleilla, mutta myös pienoisia yllätyksiä. Yllätyksestä vastasi ainakin tyttöjen N15 sarjan kärki, kun kaksi kirkkainta mitalia menivät Kerttu Pirneskoskelle Simon koulusta ja Anni Föhr’lle Nilsiän yhtenäiskoulusta. Tytöt olivat Hopeasommassa sijoilla 13. ja 11., joten tämä kärkikaksikko ei ollut ihan odotetuin. M15 sarjassa taas edettiin melko odotetusti, kun voiton otti tiukan kisan jälkeen Perniön yhteiskoulun Leevi Vuorinen, toisena maalilinjan ylitti Niko Anttola Putaan koulusta ja kolmas oli Ike Melnits Anttilan koulusta Lohjalta.
Hopeasomman kärkisijoja ottaneista KLL voittoon ylsivät sarjoittain: M13 Lukas Kuuttinen Närpiöstä, M14 Arttu Heikkinen Kuopiosta, N13 Peppi Leppälä Reisjärveltä, N14 Melissa Lönnström Porvoosta, N16 Elisa Mattila Kouvolasta, sekä M16 kärkimiehet Veeti Pyykkö Joensuusta ykkösenä ja Alexander Ståhlberg Vöyristä toisena. Tasaisin kilpa käytiin N15 sarjassa, jossa kahdeksan parasta oli 20 sekunnin sisällä maalissa.

Kilpailujen järjestelyistä vastasi Tampereen Pyrinnön hiihtojaosto onnistuneesti. Aikataulu piti erinomaisesti, vaikka yhteislähtöihin startattiin kahden sarjan erissä 8 minuutin välillä. Kokonaisuutena koko Nuorten SM -kisat yhdessä KLL:n mestaruuskisojen kanssa sujui mallikkaasti. Lauantaina reilu 1000 henkeä mahtui Kaupin urheilupuistoon yllättävän hyvin. Ruokailujonot ja liikenneruuhka sujuivat hyvässä hengessä järjestäjien ohjauksessa. Tämän vuoden KLL hiihdot ovat nyt maalissa ja ensi talven kisapaikasta ilmoitetaan seuraavan lukuvuoden alkupuolella.

Hiihtokisojen kulkua voi seurata Yuotuben kautta täältä