Navi
Koululaiset / Power Mover / Oman tanssin kisa

POWER MOVER TANSSIKISA
Power finaali_17 

Power Mover tanssikilpailussa koululaiset itse suunnittelevat tanssiesityksensä. Sarjoja on sekä ala- että yläkoululaisille ja yhteiset piensarjat yläkoululaisille/lukiolaisille. Ryhmille suunnatussa kisassa on sarjat pienille ja isoille ryhmille. Isoilla ryhmillä on valmiiksi annettu teema, jota mukaillen koululaisryhmät suunnittelevat, harjoittelevat ja toteuttavat omat tanssiesityksensä. Kaikkien tanssiryhmään kuuluvien koululaisten on oltava samasta koulusta tai oppilaitoksesta.

Teema vuonna 2017 Airan tähdet -sarjoissa (isot ryhmät) oli Stop kiusaamiselle!
Tulevan vuoden 2018 teemaa voi äänestää Power Mover facebook -sivuilla syyskuussa. 

 
Tanssikilpailun säännöt 2017

 • Tanssiesityksen kesto 2-3 minuuttia, maksimipituus on 3 minuuttia!
 • Tanssilaji ja musiikki ovat vapaasti valittavissa.
 • Tanssin on oltava uusi ja koululaisten suunnittelema.
 • Airan tähdet -sarjoissa* (isot ryhmät) teema on STOP KIUSAAMISELLE!
 • Kaikkien tanssiryhmään kuuluvien koululaisten on oltava samasta koulusta tai oppilaitoksesta. Ryhmällä on oltava kisoissa aikuinen huoltaja (opettaja tai muu koulun hyväksymä aikuinen). 
 • Teema ei rajaa tanssilajia tai musiikkia, jotka voi valita vapaasti!
 • Alaluokkien esityksissä opettaja saa osallistua ryhmän ohjaukseen (A- ja C-sarja)
 • Pienryhmän koko on alakoulun C-sarjassa 3-6 tanssijaa ja ison ryhmän* koko on 7 - 22 tanssijaa. Yläkoulun ison ryhmän* koko on 7 - 22 tanssijaa. Yläkoulun/ lukion sarjoja pienryhmille on kaksi, 4-6 tanssijan D-sarja sekä 2-3 tanssijan E-sarja. Soittajina tai muuten  lavastuksena olevia koululaisia ei lasketa tanssiryhmään kuuluviksi. Nämä koululaiset eivät voi esiintyä muuten kuin lavasteina tai soittajina!
 • Kisaan osallistuvan koulun opettajan/opettajien on nähtävä ja hyväksyttävä esitys ennen aluekisaan osallistumista. Esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin!
 • Esiintymislavan/-alueen koko kilpailussa on 9x9 m. Pienempi tila sallitaan mikäli olosuhteet niin vaativat. Mikäli alueen koko on pienempi se ilmoitetaan hyvissä ajoin KLL:n sivuilla.
 • Aluekilpailuista valitaan 1-3 ryhmää/sarja, osallistujamääristä riippuen.
 • Osallistumismaksut / ryhmä vuonna 2017: Isot ryhmät 35€/45€, pienryhmät 30€/40€, videoesitykset 25€/30€ (sisältää arvioinnin ja palautteen sähköpostilla). Ensin mainittu hinta on klubikouluille joille menee PM -video ja jälkimmäinen hinta muille kouluille!

  TULEVAN VUODEN SÄÄNNÖT PÄIVITETÄÄN TÄNNE SYKSYN 2017 AIKANA.

Oma tanssi, omat ideat luovasti liikkeelle

Itse suunniteltu Power Mover tanssi sisältää uuden kilpailuesityksen, jonka koululaiset ovat suunnitelleet ja valinneet siihen musiikin. Tanssin on oltava uusi ja koululaisten suunnittelema, mutta sen voi esittää aiemmin koulun joulu -tai muissa lukuvuoden aikana olevissa tapahtumissa. Tanssilaji ja tyyli ovat vapaita, mutta teeman pitää näkyä ryhmien esityksessä. Alaluokkien esityksissä opettaja saa osallistua ryhmän ohjaukseen. B-sarja on vain yläluokkien koululaisille, D- ja E-sarjoihin saavat osallistua myös lukiolaiset (yläikäraja on 18 -vuotta). Tänä vuonna jatketaan kisaa videoidulla esityksellä C- ja D- sarjoissa!
Edellisten vuosien Power Mover yhteistanssien koreografin, tanssinopettaja Saara-Elina Partasen vinkit tanssien suunnittelijoille ja tanssijoille löytyvät täältä

Huom! Kisaan osallistuvan esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin. Opettajan on katsottava ja hyväksyttävä esitys ennen kuin ryhmä lähtee edustamaan koulua aluekisoihin, tai videoitu esitys toimitetaan KLL:n. Kiellettyjä ovat mm. liian paljastavat asut, liian seksistiset tai kovaa väkivaltaa kuvaavat esitykset.

Tanssikisan sarjat vuonna 2018
* Isojen ryhmien A- ja B-sarjat ovat nimeltään AIRAN TÄHDET!
Nimellä kunnioitetaan Aira Samulinia ja hänen pitkää uraansa tanssin parissa. Aira oli Power Mover toiminnan alussa vahvasti mukana niin uusien tanssien suunnittelijana kuin tanssikisan kehittäjänä. 
Näissä kahdessa Airan Tähdet -sarjassa on finaalissa erikoispalkinnot.
A-sarja- Airan Tähdet; alakoulun 2.-6. luokan oppilaat, iso ryhmä = 7 - 22 henkeä.
Teema äänestetään facebook-sivuilla syyskuussa 2017.
B-sarja- Airan Tähdet; yläkoulun oppilaat, iso ryhmä = 7 - 22 henkeä. Teema äänestetään facebook-sivuilla syyskuussa 2017.
C-sarja; alakoulun pienryhmä = 3 - 6 henkeä. Ei annettua teemaa.
D-sarja; yläkoulun ja lukion (yläikäraja 18v., synt.2000 tai myöhemmin) pienryhmät 4 - 6 henkeä. Ei annettua teemaa.
E-sarja; yläkoulun ja lukion (yläikäraja 18v.) sarja 2 -3 tanssijaa! Ei annettua teemaa.
HUOM! C- ja D- sarjoihin voi osallistua videoidulla esityksellä.

Aluekisapaikkakunnat: Vantaa to 6.4., Pori (sisäinen) 12.4., Sipoo ti 25.4., Hauho ke 26.4., Oulu to 27.4., sekä Alajärvi 3.5.2017. 
Helsingissä Malmitalossa järjestettiin finaali 30.5.2017. Finaalin juontajana toimi MotoriikkaMiikka. Tässä finaalin 2017 tulokset.

FINAALIN 2016 TULOKSET   
Viime vuonna Power Mover toiminta täytti 20-vuotta ja juhlavuoden kunniaksi tanssikisan teemana oli JUHLAT! Tanssikisan finaali järjestettiin Malmitalossa, Helsingissä 26.5.2016 

Uutisia ja finaalin tunnelmia videoin ja kuvin voi katsella Power Mover facebook -sivuilta!
Tanssikisan finaalien tuloksia:
2012
2013
2014 Tämä finaalikisa löytyy myös videolla, kysy lisää KLL:n toimistosta.

2015