Navi
Koululaiset / Power Mover / Oman tanssin kisa

POWER MOVER TANSSIKISA
Power finaali_17 

Power Mover tanssikilpailussa koululaiset itse suunnittelevat tanssiesityksensä. Sarjoja on sekä ala- että yläkoululaisille ja yhteiset piensarjat yläkoululaisille/lukiolaisille. Ryhmille suunnatussa kisassa on sarjat pienille ja isoille ryhmille. Isoilla ryhmillä on valmiiksi annettu teema, jota mukaillen koululaisryhmät suunnittelevat, harjoittelevat ja toteuttavat omat tanssiesityksensä. Kaikkien tanssiryhmään kuuluvien koululaisten on oltava samasta koulusta tai oppilaitoksesta.
Uutta vuonna 2018: Näytössarja kaikille halukkaille! Katso lisää säänöt kohdasta.
Teemaa vuodelle 2018 Airan tähdet -sarjoissa (isot ryhmät) voi äänestää alla olevalla lomakkeella tai Power Mover- facebook- sivuilla lokakuun 16. päivään asti.

Teemat*
Nimi*
Koulu
Sähköposti*

 

Tanssikilpailun säännöt 2018

 • Tanssiesityksen kesto 2-3 minuuttia, maksimipituus on 3 minuuttia!
 • Tanssilaji ja musiikki ovat vapaasti valittavissa.
 • Tanssin on oltava uusi ja koululaisten suunnittelema.
 • Airan tähdet -sarjoissa* (isot ryhmät) teemaa äänestetään facebookissa 10.10. klo 10 saakka!
 • Kaikkien tanssiryhmään kuuluvien koululaisten on oltava samasta koulusta tai oppilaitoksesta. Ryhmällä on oltava kisoissa aikuinen huoltaja (opettaja tai muu koulun hyväksymä aikuinen). 
 • Teema ei rajaa tanssilajia tai musiikkia, jotka voi valita vapaasti!
 • Alaluokkien esityksissä opettaja saa osallistua ryhmän ohjaukseen (A- ja C-sarja)
 • SARJAT:
  A - alakoulujen isot ryhmät, 7-24 tanssijaa. Sarjassa on teema, joka ilmoitetaan 17.10.2017.
  B- yläkoulun isot ryhmät, 7-24 tanssijaa. Teema on sama kuin A-sarjassa.
  C - alakoulun pienryhmä, 3-6 tanssijaa. Ei erillistä teemaa.
  D - yläkoulun ja lukion pienryhmät (lukiolainen voi olla vuonna 2000 synt.). Ei teemaa.
  E - yläkoulun ja lukion oppilaat, 2-3 tanssijaa (yläikäraja v. 2000 synt.). Ei teemaa.
  NÄYTÖSSARJA: ei luokka tai kouluasterajoituksia, eikä erillistä teemaa. Ryhmäesitys (3-20 henk.) omalla idealla. Musiikki ja esitystyyli ovat vapaat. Esityksellä tulee olla nimi. Aluekisojen tuomaristo antaa palautteen ja valitsee parhaat ideat finaaliin! Tässä sarjassa nostetaan esille hyvät ideat ja huomioidaan finaalissa erikseen esityksen sisällön mukaan. Tähän sarjaan voi osallistua aluekisan sijasta myös videoesityksellä.

  Soittajina tai muuten  lavastuksena olevia koululaisia voi olla ryhmän enimmäismäärän lisäksi ja heitä lasketa tanssiryhmään kuuluviksi. Nämä koululaiset eivät voi esiintyä muuten kuin lavasteina tai soittajina!
 • Kisaan osallistuvan koulun opettajan/opettajien on nähtävä ja hyväksyttävä esitys ennen aluekisaan osallistumista. Esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin!
 • Esiintymislavan/-alueen koko kilpailussa on vähintään 8x9 m. Pienempikin tila sallitaan mikäli olosuhteet niin välttämättä vaativat. Mikäli alueen koko on pienempi se ilmoitetaan hyvissä ajoin KLL:n sivuilla.
 • Aluekilpailuista valitaan finaaliin 1-3 ryhmää/sarja, osallistujamääristä riippuen. Mikäli sarjassa on ainoastaan 1-3 esitystä finaaliin valinnasta päättää tuomaristo.
 • Osallistumismaksut vuonna 2018 ilmoitetaan tässä lokakuun aikana.

Oma tanssi, omat ideat luovasti liikkeelle

Itse suunniteltu Power Mover tanssi sisältää uuden kilpailuesityksen, jonka koululaiset ovat suunnitelleet ja valinneet siihen musiikin. Tanssin on oltava uusi ja koululaisten suunnittelema, mutta sen voi esittää aiemmin koulun joulu -tai muissa lukuvuoden aikana olevissa tapahtumissa. Tanssilaji ja tyyli ovat vapaita, mutta teeman pitää näkyä ryhmien esityksessä. Alaluokkien esityksissä opettaja saa osallistua ryhmän ohjaukseen. B-sarja on vain yläluokkien koululaisille, D- ja E-sarjoihin saavat osallistua myös lukiolaiset (yläikäraja on 18 -vuotta). Tulevassa Power Mover kisassa videolla voi osallistua ainoastaan NÄYTÖSSARJAAN!
Edellisten vuosien Power Mover yhteistanssien koreografin, tanssinopettaja Saara-Elina Partasen vinkit tanssien suunnittelijoille ja tanssijoille löytyvät täältä

Huom! Kisaan osallistuvan esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin. Opettajan on katsottava ja hyväksyttävä esitys ennen kuin ryhmä lähtee edustamaan koulua aluekisoihin, tai videoitu esitys toimitetaan KLL:n. Kiellettyjä ovat mm. liian paljastavat asut, liian seksistiset tai kovaa väkivaltaa kuvaavat esitykset.

Aluekisapaikkakunnat: Askola/ Monninkylä, Oulu, Pori (sisäinen) 11.4. Muiden tapahtumien päivämäärät ovat avoinna. Näille alueille etsitään järjestäjää: Länsi/ Pohjanmaa, Häme ja Pääkaupunkiseutu.
Lisätietoja Terho Tomperilta terho.tomperi(at)kll.fi, p. 050 514 2498.
Finaalipaikka (ti 29.5.? ) on toistaiseksi avoinna.

Tässä finaalin 2017 tulokset.
FINAALIN 2016 TULOKSET   

Uutisia ja finaalin tunnelmia videoin ja kuvin voi katsella Power Mover facebook -sivuilta!
Tanssikisan finaalien tuloksia:
2012
2013
2014 Tämä finaalikisa löytyy myös videolla, kysy lisää KLL:n toimistosta.

2015