Navi
Koululaiset / Power Mover / Tanssitapahtumat 2017

2017 tanssitapahtumat

Oman tanssin kisassa järjestettiin kuusi alueellista tapahtumaa huhti-toukokuussa.
Vantaalla Kartanonkosken koululla 6.4. oli mukana 34 ryhmää. Toimitsijoina olivat Kartanonkosken koululaiset musiikkivastaavina, kuuluttajina, pistelaskijoina, kahvilan pitäjinä, infopisteellä ja muiden koulujen ryhmien opastajina kisan aikana. 

Porin urheilutalolla kisattiin kolmen vierailevan ryhmän kanssa kaupungin Power Mover mestaruuksista 12.4. Tästä kisasta valittiin ryhmiä finaaliin kuten muistakin aluetapahtumista. Mukana oli yhteensä 53 ryhmää. 

Sipoossa Nikkilän monitoimitalon liikuntasalissa kisattiin nyt toista kertaa Power Mover tansseilla. Mukana oli 26 ryhmää. Kisan toteutuksesta vastasivat liikunnanopettajan ohella lähikoulun oppilasryhmä ja toteutus oli toimiva. Maan alla oleva liikuntatila on suuri ja tanssialueen lisäksi harjoitustilaa oli riittävästi.

Hauhon yhtenäiskoululla Hämeenlinnassa järjestettiin jo perinteeksi tullut Hämeen aluekisa 26.4.
Tapahtuman puitteet olivat hienot, mm. erillinen nouseva katsomo ja taustakangas. Koulun tiivis opettajaryhmä sekä aktiiviset oppilaat ohjasivat kisaajat heti sisäänkäynnistä oikeille paikoille oikeaan aikaan. Koulun omia oppilaita oli katsomossa paljon ja kisan tunnelma oli innostunut ja kannustava. Ryhmiä Hauhon kisaan osallistui 33. 

Oulun Pohjankartanon koulun upean juhlasalin lavalla esiintyi 20 ryhmää 27.4. pidetyssä Power Mover kisassa. Pohjoisin aluekisa oli tunnelmaltaa upea. Oulun tapahtuman tanssiryhmien esitykset olivat monipuolisia ja taitavia. 

Alajärvellä Pohjanmaalla tanssittiin kevään viimeisessä aluetapahtumassa ennen finaalia. Pohjanmaan kisaan otti osaa 32 ryhmää. Hieno juhlasali jossa oli nouseva katsomo, sekä erillinen harjoituspaikka viereisessä salissa saivat kiitosta osallistujilta. 

Koululiikuntaliitto kiittää vuoden 2017 aluekisojen järjestäjiä.

Finaalissa Malmitalolla oli mukana yhteensä 37 ryhmää ja esityksiä oli hiottu aluekisojen jälkeen entistä upeimmiksi. Kisan voittajat olivat jokaisessa sarjassa eri kaupungista; Oulu (A), Espoo (D), Helsinki (C), Turku (B), Vaasa (E). Tuomariston puheenjohtaja Minni Arposuo kuvasi kisojen esityksiä monipuolisiksi ja erittäin mielenkiintoisiksi. Minnin mukaan "tasokkaita esityksiä oli paljon ja kaikki olivat paneutuneet kisaan huolella". "Musiikin valintaa joidenkin olisi kannattanut miettiä tarkemmin, jotta liikkeet ja musiikki olisivat tukeneet esitystä paremmin".

Power Mover finaalin tulokset löydät täältä.