Navi
Koululaiset / Pyöräsankarit / Materiaalit

MATERIAALIT

 

Tervetuloa inspiroitumaan pyöräilystä ja ottamaan pyöräily mukaan koulun jokapäiväiseen arkeen! Näille sivuille kootaan hankkeen aikana tehtyjä materiaaleja ja oppaita syksyn 2018 aikana.

 

Pyöräily oppitunneilla

Kokeilkaa pyöräilyn integrointia eri oppitunneilla.
Näitä demo-versiota on käytetty Liikkuva koulu -seminaarin koulutuksessa 1.-2.11.2018. 

Pyöräily osana englannin tuntia

Pyöräily osana matematiikan/ fysiikan tuntia

Pyöräily osana maantiedon/ biologian tuntia 

Nyt pyöräillään luokassa! Pyöräily- ja liikennetaitojen opettelu ei aina vaadi pyörää tai edes pyörän hallintaa. Virittäytykää tulevaan pyöräilypäivään tai korvatkaa rankkasateen pilaama pyöräilypäivä sisällä luokassa. Tunti on suunnattu 1.-2.-luokkalaisille. 

Nyt pyöräillään luokassa -oppitunti


Pyöräilykysely

Virittäytykää Pyöräsankareiden vierailupäivään, Pyörällä kouluun -päivään tai muuhun pyöräilyaiheeseen oppituntiin tekemällä pyöräilykysely ja keskustelemalla sen herättämistä aiheista.

Pyöräilykysely oppilaat

Pyöräilykysely opettajat

 

Pyöräilytestit

Haluatko Pyöräsankariksi? Tee pyöräilytesti ja opi samalla uusia asioita pyörästäsi ja pyörään liittyvistä asioista. Ehkä opit myös jotain uutta pyöräilykavereistasi. Aloita testistä numero 1. Testit vaikeutuvat numero numerolta ja sisältävät hieman eri asioita. Voitte luokan kanssa kehitellä myös oman pyöräilytestin. 

Pyöräilytesti 1

Pyöräilytesti 2

  

Koulun oma pyörärata

Jokaisen suomalaisen koulun pihaan ei valitettavasti saada bump trackia, mutta pienellä vaivalla ja hyvin mitättömillä kustannuksilla moneen pihaan on mahdollista rakentaa koulun oma pyörärata. Alla olevien ohjeiden ja videon avulla pääset alkuun ja lisäapua varten ohjeiden lopussa on yhteystiedot. 

Ohjeet pyöräradan rakentamiseen (kouluympäristö)

Video pyöräradan rakentamiseen:

 

Pyöräilytaitokortit

BMX Helsingin FillariStara -hankkeessa tekemät pyöräilyn taitokortistossa pyöräilytaidot on eritelty perusliikkumistaidoiksi (välineen käsittely-, tasapaino-, ja liikkumistaidot). Taidot on esitelty eri sovelluksin ja jaoteltu eri tasoille. Kortit auttavat pyöräilyssä vaadittavien taitojen hahmottamista ja opettelemista sekä motivoivat kokeilemaan korkeamman tason vaativampia taitoja. Seuran toimintaan voit tutustua täällä.

Pyöräilytaitokortiston 1. taso (helppo)
Pyöräilytaitokortiston 2. taso (haastava)
Pyöräilytaitokortiston 3. taso (vaativa) 
Pyöräilytaitovideot 
 

Pyöräilyskilssit

Skillilataamon pyöräilyn ajotaitoja ja pyöräilyleikkejä videoineen löydät täältä

 

Liikenneturvan materiaaleja opettajille

https://www.liikenneturva.fi/fi/opettajille

   

Pyöräilyleikkejä

 Pyöräliiton ja Pyöräilykuntien verkoston pyöräilyleikkeihin voit tutustua täältä.