Navi
Ajankohtaista / Nuorten mestaruushiihdoissa säpinää 10.3. Tampereella

Nuorten mestaruushiihdoissa säpinää 10.3. Tampereella

5.3.2018 14.41

Ensi viikonloppuna Tampereella hiihdettävien Nuorten SM- ja Koululiikuntaliiton mestaruuskisojen laduilla on säpinää. Kisaviikonloppu alkaa perjantaina SM- ja piiriviesteillä yli 100 joukkueen voimin. Lauantaina 17 - 23 -vuotiaiden väliaikalähtöinä vapaan hiihtotavan kisaan starttaa noin 430 hiihtäjää. KLL -mestaruuskisaan yhteislähdöillä 13 - 16 vuotiaille ilmoittautui yli 470 hiihtäjää. Sunnuntaina on vielä 17 - 23 -vuotiaiden perinteisen hiihtotavan SM-kisa. Kaikkiaan Kaupin maastoissa kilpailtaviin hiihtoihin ilmoittautui liki 1000 osallistujaa, eli luvassa on upea nuorten hiihtojuhla! Tampereen Pyrinnön hiihtojaosto on tehnyt hienot valmistelut ja kisakoneisto on valmiina torstai-illasta alkaen viikonlopun tapahtumaan. 

KLL -kisa muuttui tälle vuodelle 13 - 16 -vuotiaiden kisaksi, kun vanhimmat ikäluokat jäivät pois. Lähtöjä on nyt kahdeksan, joista suosituimmat ovat M15 ja M16 sarjat, listoillaan reilut 60 hiihtäjänuorta. Eniten koululaisia ilmoittivat Salpausselän koulu Lahdesta - yhdeksän hiihtäjää, sekä Tegengrensskola Vöyristä - kahdeksan hiihtäjää.

KLL:n valtakunnallinen mestaruuskisa on hiihdossa todella nimensä mukainen, kun osallistujia on eri puolilta Suomea; Pohjois-Lapista, Karjalasta, Pohjanmaalta, Keski-Suomesta, Uudeltamaalta, Varsinais-Suomesta, Hämeestä, niin kaupungeista kuin maaseudulta. Tulevaisuuden huippuhiihtäjät ja muut hiihtoa harrastavat nuoret sopuisasti samoilla laduilla tai tässä tapauksessa hiihtourilla vapaan tavan kilpailussa. Tervetuloa seuraamaan kisoja Tampereen Kaupin maastoihin. KLL -kisa hiihdetään lauantaina klo 14 - 17 ja matkat ovat nuorimmasta alkaen 5km, 7,5km ja 10km. 

Kilpailun liveseuranta löytyy täältä.
Lisätietoja Nuorten SM - ja KLL -kisoista tästä!

 

Koululiikuntaliitto KLL
Terho Tomperi