Navi
Ajankohtaista / Hyödynnä metsää opetuksessa

Hyödynnä metsää opetuksessa

4.9.2018 9.00

Retki kansallispuistoon tai koulun lähimetsä tarjoaa puitteet opetuksen toteuttamiseen luonnossa. Retkellä voi soveltaa ilmiöoppimista yhdistämällä esimerkiksi liikunnan, biologian ja kotitalouden. ”Ympäristöopissa tai biologiassa tutkitaan metsän ilmiöitä, kuvaamataidossa tehdään luonnon taidetta ja matematiikassa tutustutaan käytännössä eri mittayksiköihin kuten millainen ala on aari metsää,” kertoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Tule mukaan edistämään jokamiehenoikeuksien viemistä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Liiku metsässä luokkasi kanssa 24.9.–7.10.2018 ja ilmoita käyntisi metsälaskurissa Ylen Mennään metsään -kampanjan sivuilla. Metsäkäynnit kertovat, kuinka tärkeä asia jokamiehenoikeudet arjessamme ovat. Unescon listalle pääseminen suojaa jokamiehenoikeuksien säilymistä myös tulevaisuudessa.

Metsää ei ole ilman puita. Elävät puut -sarja kertoo Suomen metsien jättiläisten hitaasta, älykkäästä ja taistelun täyttämästä elämästä syyskuussa Ylen kanavilla. 

Muista myös N.Y.T!-metsään materiaali, jonka avulla harjoittelette perusliikuntataitoja metsässä. Tehtäviin yhdistät vaikka matematiikkaa ja äidinkieltä.

Liikutaan metsässä!