Navi
Ajankohtaista / KLL suunnistus huipuille ja harrastajille

KLL suunnistus huipuille ja harrastajille

15.8.2018 14.00

Sipoon Söderkullan metsissä vilisee nuoria 31.8.-1.9. koululaisten mestaruussuunnistuksissa. Kisoihin odotetaan 1500 suunnistajanuorta henkilökohtaiseen ja 300 joukkuetta viestikisaan. Viestissä on jokaisessa viidessä sarjassa kolme osuutta.

Tässä tapahtumassa useat nuoret keskittyvät ensisijaisesti omaan suoritukseen. Hyvin onnistunut suunnistus ei välttämättä tuo kärkisijoitusta, mutta hyvän mielen se usein tuo. Kisan suurimmat sarjat ovat nuorimmissa ikäluokissa 9-, 10- ja 11 -vuotiaissa, joissa on parhaimmillaan 100 osallistujaa. Monille nuorille suunnistajille KLL -kisat ovat ensimmäiset isot kilpailut, joka tuo extrajännitystä suoritukseen.

Järjestävä seura OK Trian tarjoaa erinomaiset radat, sekä jokaiselle ikäluokalle sopivan haastavia suunnistustehtäviä. Kilpailun ratamestari Pekka Vuorinen lupaa, että kukaan ei tule eksymään. ”Parhaat suunnistajat tulevat ottamaan kärkisijat, se on varmaa, ja niin tulee ollakin. Kilpailu käydään yllättävän pienellä, mutta silti melko haasteellisella alueella, jossa kuitenkin on paljon selkeitä kohtia eri rastipisteiden lähellä. Kaikki selkeät kulku-urat ovat tietenkin tärkeitä tukipisteitä suunnistajille, kuten selkeästi erottuvat isot mäet ja niiden väliset syvemmät notkot” kertoo ratamestari Vuorinen OK Trianista.

Kokenut suunnistaja Sandra Isoniemi (kuvassa) ei muista tarkalleen kuinka moneen KLL-kisaan hän on osallistunut, neljään tai viiteen. Sandra, joka käy ruotsinkielistä lukiota Porvoossa, pääsee tänä vuonna kisaamaan lähes kotimaisemissa. Sandran mielestä parasta KLL suunnistuksessa on, kun kisa käydään koulupäivänä, joten koulusta saa silloin vapaata. Kisassa ei tarvita niin paljon kokemusta, mutta se on silti mestaruuskilpailu.

Kun kisa viime vuonna käytiin Porin Yyterissä pidin maastosta ja tunnelma kisassa oli aivan ihana. Tänä vuonna toivon että kisa innostaisi uusia tyyppejä kokeilemaan suunnistusta ja että kisassa olisi hieno tunnelma koko viikonlopun ajan.

Koululiikuntaliiton kilpailuihin voivat ottaa osaa kaikki peruskoululaiset, sekä alle 20-vuotiaat opiskelijat. Nuorin sarja on 9-vuotiaiden rastireitti, eli H/D 9RR.

KOULULIIKUNTALIITTO JA OK TRIAN toivottavat kilpailijat, huoltajat ja kannustusjoukot tervetulleiksi Söderkullan maastoihin!

Lisätietoja kisoista:
OK Trian, Kilpailunjohtajat: Anneli Laurila, anneli.laurila@oktrian.fi ja
Milla Laurila, milla.laurila@rokki.net
Viestintä, Marianne Nyman  marianne.nyman@elisanet.fi
Koululiikuntaliitto KLL, Terho Tomperi terho.tomperi@kll.fi