Navi
Ajankohtaista / KLL HIIHDOT KEMISSÄ 2019

KLL HIIHDOT KEMISSÄ 2019

29.8.2018 8.00

Kemissä hiihdetään ensi maaliskuun 16. ja 17. päivä Koululiikuntaliiton mestaruuskisat, joihin odotetaan noin 500 hiihtäjää.

Kilpailun keskuspaikkana toimii Sauvosaari, ja kisaladut kulkevat Mansikkanokan ja Meripuiston alueilla. Kilpailussa on lauantaina väliaikalähtö, jonka tulosten perusteella jatketaan sunnuntaina takaa-ajokisaan. Molemmilla matkoilla jaetaan mestaruudet.

Kisojen paikallisista järjestelyistä vastaavat Kemin kaupunki ja Karihaaran Visa.

–Kaupunki luo olosuhteet ja puitteet ja me vastaamme käytännön kisajärjestelyistä, kuvailee Visan kilpailuvastaava Jani Vestenius työnjakoa.

Kun Kemissä järjestettiin edellisen kerran KLL:n kisat vuonna 2012, hiihdettiin samana viikonloppuna myös nuorten SM-sprintit. Tuolloin kisassa oli lähes 800 kilpailijaa.

–Kilpailujärjestelmä on muuttunut ja KLL:n kisat järjestetään nyt erikseen. Täällä hiihdetään kaikkiaan kymmenessä eri sarjassa 12-16-vuotiaissa, kertoo Vestenius.

KLL:n kisoissa on yksi ikäluokka enemmän kuin Hopeasompakisoissa.

–Nämä ovat Hopeasompakisojen jälkeen tämän ikäluokan suurimmat valtakunnalliset kisat. Olemme luonnollisesti tyytyväisiä, että kisat myönnettiin tänne. Se osoittaa, että Visan järjestelyorganisaatiota arvostetaan ja siihen luotetaan, seuran puheenjohtaja Kristiina Pirneskoski myhäilee.

Kemin kaupungin liikuntasihteeri Ilkka Kotala on tyytyväinen siihen, että kaupunkiin saadaan iso valtakunnallinen tapahtuma.

–Se tuo myös näkyvyyttä ja edistää osaltaan matkailua. Voimme hyödyntää jo vuoden 2012 kisoihin hankittua välineistöä. Vuodenvaihteen jälkeen käytössä on myös uusi latutamppari.  
Hiihtokilpailut ovat Koululiikuntaliiton yksilökisoista toiseksi suurin tapahtuma suunnistuksen jälkeen, mikäli 500 osallistujan tavoite täyttyy. Hyvin lähellä näitä osallistujamääriä on myös maastojuoksun ja yleisurheilun kisatapahtumissa.

”Koululiikuntaliiton kisoissa näet tulevaisuuden tähdet”

Lisätietoja KLL -hiihdoista 2019
Jani Vestenius, Karihaaran Visa, jani.vestenius(at)caverion.com
Terho Tomperi, Koululiikuntaliitto KLL, terho.tomperi(at)kll.fi