Navi
Ajankohtaista / Pyöräsankarit polkevat ympäri Suomea

Pyöräsankarit polkevat ympäri Suomea

11.9.2018 12.00

 

Koululiikuntaliiton tuore pilottihanke, Pyöräsankarit kiertää syksyn aikana kouluissa ja tapahtumissa levittämässä pyöräilyn ilosanomaa. Tapahtumien painopisteenä on tarjota opettajille eväitä pyörän ja pyöräilyn hyödyntämisessä koulun arjessa. Pyöräsankareiden kouluvierailuiden tavoitteena taas on innostaa ja rohkaista pyöräilyyn ja pyörän käyttämiseen oli oma tapa pyöräillä mikä tahansa. 

Rastipistemuotoisessa kouluvierailussa on luvassa mm. simuloitua koulumatkan ajamista, pyörän huoltopiste, pyöräilytietoa ja hieman myös pyörällä temppuilua. Vierailuiden yhteydessä on tarkoitus rakentaa koulun pihalle maastorata, joka toivottavasti on kovassa käytössä myös kouluvierailun jälkeen. Kouluvierailuista vastaa Pyöräsankareiden hankekoordinaattori, MotoriikkaMiikkanakin tunnettu Miikka Mäkelä, jonka energinen ja hassunhauska ote pistää pyörän kuin pyörän liikkeelle. 

Pyöräsankarit on koululiikuntaliiton sankarit-perheen uusin tulokas juoksusankareiden ja vesisankareiden rinnalle. Pyöräsankareiden tavoitteena on tarjota opettajille ideoita pyöräilyn hyödyntämiseksi koulun arjessa, lisätä koululaisten fyysistä aktiivisuutta koulupäivän aikana ja levittää positiivista ja monipuolista mielikuvaa pyöräilystä. Pyöräily on helppoa, turvallista, ekologista, ja kaikenlaisille ihmisille sopiva laji, ja siksi oiva tapa myös elinikäisen liikunnallisen elämäntavan juurruttamiseen.

Pyöräilyyn innostavia materiaaleja ja pyöräilytaitoja kehittäviä ajotaitoharjoitteita ilmestyy KLL:n nettisivuille syksyn 2018 aikana ja ne ovat kenen tahansa saatavilla osoitteessa: kll.fi/koululaiset/pyöräsankarit. 

 

Lisätietoja: 

Miikka Mäkelä

Pyöräsankarit-hanke

Puhelin 040 186 8306

miikka.makela@kll.fi