Navi
Ajankohtaista / Koulun oma liikuttajasta vinkit liikunnalliseen koulupäivään

Koulun oma liikuttajasta vinkit liikunnalliseen koulupäivään

2.1.2019 9.00

Koulun oma liikuttaja -tiedote lähtee postitukseen 7.1.2019 kaikille suomenkielisille peruskouluille ja lukioille. Uusimpaan Koulun oma liikuttaja-tiedotteseen tutustut nettisivuillamme.

Koululiikuntaliiton Sankarit-toiminta on kasvanut muutamassa vuodessa oikeaksi Sankarit-perheeksi. Vesi- Juoksu-, Pallo-,Pyörä- ja Temppusankarit (vanhimmasta nuorimpaan)tuottavat materiaalia taitojen oppimiseen,järjestävät tapahtumia sekä kouluttavat opettajia.”Sankarit-toiminnalla haluamme tarjota jokaisellekoululaiselle mahdollisuuden tulla mukaanja kokea liikkumisen iloa omista lähtökohdistaan.Kaikki tavat liikkua ovat yhtä tärkeitä ja merkityksellisiä”,sanoo Sankarit-toiminnasta vastaava Koululiikuntaliiton liikunta-asiantuntija Sari Turunen. Temppusankareiden liikekehittelyvideot julkistetaan Educa-messuilla, jonka jälkeen ne on katsottavissa Koululiikuntaliiton nettisivuilta. 

Power Mover tulee voimalla kevääseen 2019. Anna Puun Keho Puhuu biisin tehdyllä koregrafilla innostetaan eri-ikäisiä tanssijoita. "Tanssinopettaja Tiina Redsven-Heino on luonut monipuolisen koreografian, jossa on myös haastetta", kertoo Terho Tomperi Koululiikuntaliitosta. 

Opettajat saavat kevääseen uuden lajin kun frisbeegolfissa mitellään mitaleista toukokuussa Jyväskylässä. "Mahtavaa saada kaikille sopiva laji meidän opettajatapahtumavalikoimaan. Uskon, että saamme upeat kisat Keski-Suomeen", hehkuttaa liikuntakoordinaattori Jani Kangasniemi. 

Vesisankarit jatkavat Suomen valloitusta uuden koordinaattorin Susanna Aulinin johdolla. "Vesisankarit-tapahtumia toteutetaan ympäri Suomen sekä kaikille avoimina että koululaisille suunnattuina. Uusia markkinointimateriaaleja työstetään parasta aikaa paikallisten tapahtumavastaavien käyttöön. Jos paikkakunnallasi ei vielä ole ollut Vesisankarit-tapahtumaa, ole rohkeasti yhteydessä", innostaa Susanna Aulin. 

Pyöräsankarit kurvaa oppitunneille. "Nettisivuillamme on paljon uutta materiaalia opettajien hyödennettäväksi. Vuonna 2019 toimintaa keskitetään yläkoululaisille", kertoo Pyöräsankarit-koordinaattori Miikka Mäkelä. 

Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja hyödyntämään monipuolista materiaaliamme!