Navi
Ajankohtaista / Pyöräsankareita vaikka pakkasella ja ilman pyörää

Pyöräsankareita vaikka pakkasella ja ilman pyörää

18.2.2019 14.00

Kohta vuodenpäivät pyörinyt KLL:n sankarit-perheen tuorein jäsen, Pyöräsankarit, kiihdyttelee jo tulevaan pyöräilykevääseen. Pyöräsankarit-hanke rohkaisee ja innostaa oppilaita ja koulun henkilökuntaa pyöräilyn pariin. Pyöräilyn edistämiseksi pyöräsankarit ideoi uusia oppimateriaaleja niin oppi- kuin välitunneillekin. 

Vaikka lumikinokset täyttävät vielä kevyenliikenteenväylät ja koulun pihojen pyörätelineet, niin pyöräilyä voi silti ottaa mukaan koulupäivään. Pyöräsankarit ovat nimittäin kehitelleet pyöräilyyn liittyviä harjoitteita, joita voi opetella jopa luokkahuoneessa. Yksi näistä on Fillaritanssi, jossa muistellaan tärkeimpiä liikennesääntöjä ajaen ”miimisesti” pyörää. Tanssiin mahtuu toki muutama temppukin.

Pyöräily oppitunnilla aiheuttaa toisinaan haasteita: kaikilla ei ole pyörää, joltain uupuu kypärä, koulun pihassa ei ole riittävästi tilaa jne. Tähän Pyöräsankarit on kehitellyt harjoitteen Pyöräillään luokassa! 1.-2. -luokkalaisille suunnatussa harjoitteessa pulpettien väleissä opetellaan liikennesääntöjä, tasapainoilua ja muita pyöräilyyn liittyviä asioita. 

Kevään aikana Pyöräsankareiden materiaalit täydentyvät ideoilla, joilla pyörää ja pyöräilyä voidaan hyödyntää osana eri oppiaineita. Voit nyt jo käydä tutustumassa, miten opettajien koulutuksissa on integroitu pyöräilyä esim. fysiikan, biologian tai englannin tuntiin. Kaikki Pyöräsankareiden materiaalit löydät täältä: https://www.kll.fi/koululaiset/pyorasankarit/materiaalit

Nyt on aika vaihtaa isompi vaihde päälle, ja ottaa rohkeasti pyörä mukaan koulupäiviin!