Navi
Ajankohtaista / Opettajien Sopulivaellus 2019

Opettajien Sopulivaellus 2019

6.3.2019 10.00

Loppukesän suunnitelmat auki?

Heitä sinäkin rinkka selkääsi ja vaelluskengät jalkaasi ja lähde mukaan ikimuistoiselle vaellusreissulle! Tule mukaan kokemaan vaelluksen riemut, elämykset ja haasteet! Joukkoon mahtuu niin kokeneita vaellusguruja kuin ensikertalaisia.

Sopulivaellus on kaikille OAJ:n jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen suunnattu suosittu vaellustapahtuma, joka on järjestetty vuosittain heinäkuun lopulla jo vuodesta 1991 alkaen. Sopulivaellus kerää vuosittain 50-100 innokasta eri tasoista vaeltajaa nauttimaan vaelluksen riemuista!

Tänä vuonna vaellus suuntautuu Kebnekaisen huikeisiin maisemiin 21.-26.7.2019.

Aloitamme varsinaisen vaelluksen Nikkaluoktasta, jonne halukkailla on yhteiskuljetusmahdollisuus Oulusta. Ensimmäisenä päivänä suuntaamme Nikkaluoktasta illalla 21.7. n. 3 km päähän ensimmäiseen leiriimme. Sieltä jatkamme n. 17 km Kebnekaisen juurelle, jossa yövymme. Täältä käsin teemme kaksi päiväretkeä tai halukkaat voivat jäädä ihastelemaan leirin lähimaastoja omatoimisesti. Toisena päiväretkenä on tarkoitus kivuta kohti Kebnekaisen huippua sään salliessa ja toisena päivänä ihastellaan Tarfalla laakson maisemia. Torstaina suuntaamme takaisin kohti aloituspistettä. Teemme vielä yhden leirin lähelle Nikkaluoktaa, josta yhteiskuljetus lähtee kohti Oulua perjantain aamulla. Paluumatkalla käymme vielä puhdistautumassa suihkussa/saunassa ja syömässä.

Mukaan tarvitset reipasta mieltä, peruskunnon ja retkeilyvälineet. Mikäli olet ensi kertaa lähdössä vaeltamaan ja epävarmuus vaellusvälineistä tai kunnostasi iskee, ota yhteyttä Koululiikuntaliiton liikuntakoordinaattori Jani Kangasniemeen.

Retkeilijät jaetaan kahteen ryhmään: Sisseihin ja Nautiskelijoihin. Sissiryhmä on suunnattu hieman parempikuntoisille, vaellusta jo harrastaneille. Sissit taivaltavat maastosta riippuen noin 15–25 kilometrin päivämatkoja eli noin 7-9 tuntia päivässä.

Nautiskelijaryhmä sopii myös ensikertalaisille, mutta myös kokeneille vaeltajille riittää haasteita. Päivämatkat tässä ryhmässä ovat 12–20 kilometriä eli noin 6-8 tuntia päivässä.

Mikäli olet lähdössä reissuun yksin, mutta haluaisit etsiä retkikumppania jakamaan esim. teltan, keittimen, yms. tai muita retkeilyvälineitä, ilmoittaudu ilmoittautumissivulla "vaelluskaveripankkiin". KLL toimittaa yhteystietolistat tänne ilmoittautuneille ja voitte sopia tarkemmin yhteisistä varusteista.

Miten mukaan?

Ilmoittautuminen tästä linkistä 30.5.2019 mennessä https://www.lyyti.in/Opettajien_Sopulivaellus_2019_3177

Sopulivaelluksen hinta on 150 euroa. Hinta sisältää matkan suunnittelun, oppaiden palvelut, vakuutuksen ja suihku/saunamahdollisuuden sekä aamiaisen/lounaan reissun jälkeen 26.7. Mukaan mahtuu n. 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

KLL järjestää yhteiskuljetuksen Oulusta. Yhteiskuljetus Oulusta lähtee sunnuntaina 21.7. aamulla ja palaa Ouluun myöhään illalla 26.7. Yhteiskuljetuksen hinta on 140 euroa ja sisältää lounaan menomatkalla.