Navi
Ajankohtaista / Power Mover tanssikisa innostaa nuoria liikkeelle

Power Mover tanssikisa innostaa nuoria liikkeelle

12.3.2019 12.00

Oman tanssin kisa -nimellä koululaisten omia tanssituotoksia esittävät tapahtumat alkavat jälleen huhtikuussa. Kuusi aluetapahtumaa ja finaali toukokuussa Helsingissä innostavat tanssin pariin yli 200 ryhmää. Tänä vuonna kisaa on uudistettu hieman ryhmäkokojen osalta ja uutuutena on mukana soolo-sarja yläkoululaisille.

Power Mover tanssikisassa alkaa jo 24. kisavuosi, joka huipentuu Malmitalolla käytävään finaaliin 28.5.2019. Finaaliin valitaan aluekisojen parhaat kisaesitykset ja idearikkaimmat näytössarjan esitykset.
Tanssikisan suojelija Aira Samulin on mukana finaalissa tuomassa tanssin ilosanomaa nuorille. Airan sanoin ”tärkeintä ei ole miltä se näyttää, vaan miltä se tuntuu”. Tällä hän kehottaa nuoria keskittymään oleelliseen, eli nauttimaan rytmin ja liikkeen voimasta.

Aluekisat huhti-toukokuussa
Kuusi aluekisatapahtumaa järjestetään aikajärjestyksessä: Porin urheilutalolla 10.4., Oulussa Pohjankartanon koululla 11.4., Hauhon yhtenäiskoululla 25.4., Askolan Monninkylässä 26.4., Seinäjoen urheilutalolla 7.5. ja Vantaalla Kartanonkosken koululla 9.5.2019.
Aluekisojen tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle tanssiryhmälle mahdollisuus esiintymiseen, sillä vain yksi kuudesta ryhmästä valitaan finaaliin.
Viime vuosien finaaleissa usein mukana olleita kouluja ovat mm. Onkilahden koulu Vaasasta, Pohjankartanon koulu Oulusta, Käppärän koulu Porista, Vanttilan koulu Espoosta ja Lotilan koulu Lahdesta. Näissä kouluissa tanssi on suosittua etenkin tyttöjen keskuudessa ja vuosittain syntyy koululaisten omista ideoista upeita esityksiä. Koululaisten Power Mover esitykset tanssitaan myös koulujen omissa tapahtumissa ja ne ovat usein osa kevätjuhlien ohjelmaa.

Hauhon yhtenäiskoulussa odotetaan jo keväistä aluetapahtumaa
Hämeen sydämessä Hauholla järjestetään huhtikuun lopulla jo kahdeksas peräkkäinen aluetapahtuma. Koulun aktiiviset opettajat ja rehtori Pekka Paappanen ovat innostaneet oppilaita tapahtuman järjestelyihin sekä osallistumaan omilla tansseilla kisaan. ”Hyvässä koulussa on tapahtumia, jotka toistuvat uudestaan ja uudestaan. Power Mover tapahtuma sopii meidän isompaan pedagokiseen ajatteluun, jossa osallisuus on läpitunkeva arvo. Me pyrimme kaikin mahdollisin tavoin luomaan tilanteita, joissa oppilas saa itse tehdä ja osallistua, sekä tehdä oikeita asioita” kertoo Paappanen uudella Power Mover videolla.
Hauhon yhtenäiskoulun oppilaat ja kouluisäntä ideoivat vuosittain mm. lavanrakennelman liikuntasaliin hieman eri tavalla tai eri kulmaan kuin edellisenä vuonna. Hauhon tapahtumassa on koko koulu aktiivisesti mukana. Katso Hauhon yhtenäiskoulun video alla olevan lisätietoja Power Mover tanssikisasta -linkin kautta.

Power Mover tanssikisaan voi ilmoittautua viiteen eri kilpasarjaan ja Näytössarjaan 30.3. saakka Koululiikuntaliiton tapahtumasivujen kautta.

Lisätietoja Power Mover tanssikisasta

terho.tomperi(at)kll.fi
p. 050 5142 498