Navi
Ajankohtaista / Nyt metsästetään Pyöräsankareita ympäri Suomea!

Nyt metsästetään Pyöräsankareita ympäri Suomea!

23.4.2019 12.48

Koululiikuntaliiton ja Pyöräilykuntien verkoston Pyöräily elämäntavaksi -hanke (OKM) pyörähtää käyntiin kevään myötä. Koululiikuntaliitto koordinoi hankkeessa Pyöräsankarit-toimintaa, joka edistää pyöräilyä eri muodoissa ylä- ja yhtenäiskouluissa. Pyöräsankarit kannustaa koululaisia ja koulun henkilökuntaa kaikenlaiseen pyöräilyyn ja pyrkii esittelemään sitä mahdollisimman monipuolisena harrastuksena.  

Pyöräsankarit metsästävät parhaillaan pyöräilymyönteisiä ylä- ja yhtenäiskouluja, joihin jalkautuvat edistämään yläkoululaisten pyöräilyä Pyöräsankarit-työpajojen muodossa. Haemme keväälle ja syksylle 2019 yhteensä 20 koulua eri puolilta Suomea. Vielä mukaan haluttuja Pyöräsankarien pysähtymispaikkoja ovat etenkin Joensuu, Jyväskylä, Pori, Vaasa/ Seinäjoki, Tampere ja PK-seutu. Pyöräsankarit kiertävät keväällä viikoilla 19 – 22 ja syksyllä viikoilla 35 – 41. 

Kouluvierailuun valitut koulut sitoutuvat Pyöräsankarit-päivän toteuttamiseen yhdessä KLL:n projektityöntekijän johdolla ja teettävät alku- ja loppukyselyn koulun opettajille ja pyörätiimille. Lisäksi koulut sitoutuvat jalkauttamaan Pyöräsankarien ideoita ja materiaaleja koulupäivään sekä kehittämään pyöräilyn olosuhteita koulussa aktiivisesti esim. paikallisen pyöräilyseuran kanssa.

Pyöräsankarit-vierailun edellytyksenä on:

- Vähintään n. 250 oppilaan (ylä)koulu
- Oppilaiden ikä 12 – 15 v. / 7.–9. lk)
- Jokaisella oppilaalla on käytössään oma/koulun pyörä + kypärä
- Rastivastaavia opettajia 4 – 6 kpl /työpaja
- Koulualueella on iso kenttä (väh. 50m x 20m) tai alue, mielellään myös pieni metsä/puistoalue
- Mahdollisuuksien mukaan paikkakunnan aktiivinen pyöräilyseura tai pyöräilykummi mukaan 

Tehdäänkö seuraavaksi teidän koulun oppilaistanne Pyöräsankareita?


Kysymykset ja lisätiedot: 

miikka.makela@kll.fi/ 0504000270
https://www.kll.fi/koululaiset/pyorasankarit