Navi
Ajankohtaista / Aseman koulussa tehdään liikunnallisia Sankareita

Aseman koulussa tehdään liikunnallisia Sankareita

6.5.2019 7.00

”Wau, ihanko totta, että me olemme voittaneet?", oli Aseman koulun opettajan Heidi Immosen huudahdus puhelimeen, kun Koululiikuntaliiton Sari Turunen onnitteli Educa-messujen arvontavoitosta.

Aseman koulun koululaiset ja opettajat harjoittelevat erilaisia Sankarit-taitoja koulullaan to 23.5.2019. Päivän aikana tutuksi tulevat Juoksu-, Pyörä-, Temppu- ja Vesisankarit. Sankarit opettavat eri taitoja toiminnallisesti ja osana eri oppiaineita.

”Haluamme tarjota jokaiselle koululaiselle mahdollisuuden tulla mukaan ja kokea liikkumisen iloa omista lähtökohdistaan. Kaikki tavat liikkua ovat yhtä tärkeitä ja merkityksellisiä”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Pyöräsankarit opettaa pyöräilytaitoja radalla ja kentällä. ”Pyörä ja pyöräily on yhdistettävissä moneen oppiaineeseen. Esimerkiksi matematiikassa ja fysiikassa löytyy useita teemoja, joihin tutustua pyörän avulla,” vakuuttaa Pyöräsankarit-koordinaattori Miikka Mäkelä Koululiikuntaliitosta. Juoksusankarit-radalla kehittyvät juoksutaidot ja saapa nähdä ehtivätkö Aseman koulun oppilaat saada maratonin kasaan päivän aikana. Temppusankareiden harjoitteet valtaavat liikuntasalin ja innostavat voimistelutaitojen opetteluun.

Vesisankareiden rasteilla harjoitellaan vesitaitoja kuten vedestä pelastamista, kylkiasentoon kääntämistä ja solmuja. ”Vesisankarit-käsikirjan avulla vesitaitoja opitaan luokassa, salissa ja koulun pihassa. Uimaan oppii ainoastaan vedessä, mutta monien vesillä liikkumisen taitojen harjoittelu onnistuu kouluympäristössä erinomaisesti,” kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.

Sankarit-päivä Aseman koululla on Educa-messujen arvontavoitto. Sankarit-materiaalit ovat vapaasti kaikkien koulujen hyödynnettävissä. ”Nettisivuiltamme materiaalit ovat maksutta ladattavissa ja katsottavissa. Saattaapa Oulussa olla Sankarimessutkin vuonna 2020”, vinkkaa Turunen Koululiikuntaliitosta.

PS. Vesisankarit-tapahtumassa Virkistysuimala Zimmarissa Kempeleellä harjoitellaan vesitaitoja 24.5.2019. Tapahtuma on avoin kaikenikäisille.

Lisätietoja Koululiikuntaliiton Sankarit-toiminnasta ja Aseman koulun Sankarit-päivästä:

Sari Turunen, liikunta-asiantuntija, sari.turunen@kll.fi tai 044 7130821 Koululiikuntaliitto