Navi
Ajankohtaista / Ensimmäistä kertaa Sopulivaellluksella

Ensimmäistä kertaa Sopulivaellluksella

1.8.2019 11.00

Ensimmäinen Sopulivaellukseni

Vähän ennen viime joulua Koululiikuntaliiton nettisivuilla vieraillessani silmiini osui ilmoitus opettajille tarkoitetusta Sopulivaelluksesta. Lähetin välittömästi ystävälleni viestin ja jo parin tunnin kuluttua olimme päättäneet osallistua seuraavan kesän vaellukselle – vaikkei kohteesta ollutkaan vielä tietoa. Se, että vaellus suuntautui Kebnekaisen huikean upeisiin maisemiin Pohjois-Ruotsiin, nostatti vain fiiliksiä entisestään.

Olemme molemmat harrastaneet liikuntaa tavoitteellisesti läpi elämän ja vaelluskokemustakin oli vähän. Useamman yön kestävistä vaelluksista telttamajoituksineen meillä ei kuitenkaan ollut kokemusta. Kun sitten ryhdyimme vähän ennen lähtöä pakkaamaan, oli Koululiikuntaliitosta saatu tarvikelista tarpeen. Lista osoittautui hyvin hyödylliseksi ja jälkikäteen totesimmekin, ettei mukaan tullut otettua juuri mitään turhaa. Sen sijaan kaikki tarpeellinen oli mukana.

Kaiken kaikkiaan reissu oli ikimuistoinen. Porukka oli aivan mahtava. Saimme uusia ystäviä ja pääsimme nauttimaan huikeista maisemista. Onnistumisen kokemukset haastavissakin olosuhteissa toivat lisäpotkua, vaikka unet telttamajoituksessa jäivätkin vähäisiksi. Kikatushetket, keskustelut uusien tuttavuuksien kanssa, retkiruokien vertailu ja vaellukset kauniissa ja vaihtelevissa maastoissa jäivät hyviksi muistoiksi ikuisiksi ajoiksi. Tällä kertaa sopuli jäi vielä näkemättä, mutta ehkäpä tämä toive toteutuu tulevina vuosina! Jännityksellä odotamme, mihin seuraava vaellus suuntautuu.

Satu T.