Navi
Ajankohtaista / Rovaniemellä metsästetään Pyöräsankareita

Rovaniemellä metsästetään Pyöräsankareita

19.8.2019 7.00

Pyöräily elämäntavaksi -hankkeen Pyöräsankarit kiertää syksyn 2019 aikana ylä- ja yhtenäiskouluissa nostattamassa pyöräilyhuumaa. Pyöräsankarit kurvaa torstaina 29.8. Rovaniemen Napapiirin yläasteelle innoittamaan oppilaita ja opettajia ottamaan pyöräilyn osaksi kouluarkea.

Suomen yli pyyhältävään pyöräilyhuumaan tarjotaan lääkettä, kun Koululiikuntaliitto ja Pyöräilykuntien verkosto kiertävät kouluissa ja oppilaitoksissa Pyörä- ja Kampussankarien muodossa metsästäen kunkin opettajan ja oppilaan sisäistä pyöräilijää. Kouluvierailun tarkoituksena on tarjota kouluille uusia ideoita pyörän hyödyntämiseen koulun arjessa sekä innostaa pyörän käyttämiseen, oli oma tapa pyöräillä mikä tahansa. 

Rastipistemuotoisessa kouluvierailussa on luvassa monipuolista toimintaa, kuten pyörällä temppuilua ja kisailua. Koululle rakennetaan vierailun yhteydessä pyörärata, ja koulutetaan oppilaista oma pyörätiimi kehittämään koulun pyöräilykulttuuria. Kouluvierailuista vastaa Pyöräsankareiden pyöräilyasiantuntija Miikka Mäkelä, jonka energinen ja hassunhauska ote pistää pyörän kuin pyörän liikkeelle. ”Pyöräily sopii kaikille, pyörällä voi pelata, kisailla, temppuilla tai opettaa eri oppiaineita”, veistelee opettaja, esiintyvä taiteilija ja pyöräilyn moniosaaja Mäkelä.

Koululiikuntaliitto pyöräilybuumissa mukana

Suomalaisten harrastetuimpiin liikuntamuotoihin lukeutuva pyöräily näkyy ja kuuluu nyt vahvasti. Kaupunkipyörät yleistyvät, läskipyöräily on vahvassa nosteessa ja sähköpyöriä näkyy yhä enemmän katukuvassa. Pyöräilybuumiin ovat reagoineet myös Koululiikuntaliitto yhdessä Pyöräilykuntien verkoston kanssa, joiden tuore Pyöräily elämäntavaksi -hanke tehtailee uusia Pyörä- ja Kampussankareita yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Pyöräsankarit on Koululiikuntaliiton sankarit-perheen uusin tulokas Juoksu-, Pallo-, Temppu- ja Vesisankareiden rinnalle. Pyöräsankareiden tavoitteena on tarjota opettajille ideoita pyöräilyn hyödyntämiseksi koulun arjessa sekä lisätä koululaisten fyysistä aktiivisuutta koulupäivän aikana. Tavoitteena on lisäksi levittää positiivista sekä monipuolista mielikuvaa pyöräilystä. Pyöräily sopii kaikille, on helppoa, turvallista, ekologista ja oiva tapa liikunnallisen elämäntavan juurruttamiseen. Pyöräilyyn innostavia materiaaleja löytyy Koululiikuntaliiton nettisivuilta. 

Lisätietoa hankkeesta: www.kll.fi/pyorasankarit

--------------------------------------------------------------------

Miikka Mäkelä, pyöräilyasiantuntija, p. 0504000270 tai miikka.makela@kll.fi