Navi
Ajankohtaista / Suunnistuksen juhlaa Keuruulla 30.-31.8.2019

Suunnistuksen juhlaa Keuruulla 30.-31.8.2019

22.8.2019 10.55

Koululiikuntaliiton suurin ykslölajin tapahtuma suunnistus kerää upeasti lähes 1400 ilmoittautunutta lasta ja nuorta Keuruulle elokuun lopulla.
Suosituimmat sarjat, yli 100 osallistujalla, ovat D9RR, H9RR ja H12. Useille nuorimpien sarjojen suunnistajille nämä KLL -kisat ovat kauden huipennus ja osalle ensimmäiset suuret kilpailut. Innostuneita ilmeitä ja onnistumisen elämyksiä näkee maalialueella paljon, kun suunnistajat ottavat tiukkoja loppusuoran spurtteja ison yleisön edessä. 

Kilpailumaasto jakautuu kolmeen alueeseen, joista kilpailukeskuksen pohjoispuolella oleva Montosvuori tarjoaa jyrkän kallioisen rinteen. Kilpailukeskuksen eteläpuolen radoilla on kuusikkoa, kallioalueita, mäntykangasta ja taimikkoalue, josta osa on harvennettu ja hakkuujätettä on melko paljon. Radat on pyritty laatimaan niin, että pahimmat alueet pääsee kiertämään. Maasto on suunnistuksellisesti vaativampaa. Itäosan Peurunniemi, joka rajoittuu Keurusselkään tarjoaa vauhdikasta kuusikkoa, kallioaluetta ja männikkömäkeä. Niemeä kiertää leveä hiihtoura.
Lauantain viesteissä lähdetään kilpailukeskuksesta Montosvuoren sivua kohti Peurunniemeä, jonne osa suunnistajista pääsee uuteen maastoon. Osa suunnistaa vuoren päällä. Takaisin tullaan runsasrastista rinteen sivua. Kuvaus on kilpailujen ratamestarien tekemä.

Toisena päivänä on ohjelmassa viestit, joihin ilmoittautui vajaat kolmesataa kolmihenkistä joukkuetta. Suurimmat joukkuemäärät ilmoittivat Helsinki ja Tampere. Viestikisassa oman värinsä antavat useiden joukkueiden värikäs ja omaleimainen asustus, sekä hyvät kannustusjoukot.
Näillä osallistujamäärillä ja kilpailukeskuksen yhteydessä olevien lukuisten seurotelttojen armeijalla KLL-suunnistus on jälleen upea osoitus lajin suosiosta kouluissa ja seuroissa, siis todellinen suunnistusjuhla!

Lisätietoja KLL:n suunnistuksesta löytyy järjestävän seuran Keuruun Kisailijoiden sivuilta.