Navi
Ajankohtaista / Syksyn Vesisankarit-tapahtumakiertue käynnistymässä

Syksyn Vesisankarit-tapahtumakiertue käynnistymässä

19.9.2019 16.00

Koululiikuntaliiton koordinoiman Vesisankarit-hankkeen syksyn tapahtumakiertue on spurttaamassa syksyyn Espoon School Action Day:n Vesisankarit-tapahtumasta, joka järjestetään Espoon Leppävaaran uimahallilla ja maauimalassa 23.9.2019!

Tapahtumapäivänä uimahallin ja maauimalan altaat sekä niiden ympäristö täyttyvät monipuolisesta rastipisteistä. Uimaseura Cetus, Suomen Purjehdus ja Veneily, SPR Kehä-Espoo, Sukeltajaliitto, Espoon Meripelastajat, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, Suomen Melonta ja Soutuliitto sekä Koululiikuntaliitto yhdistävät voimansa ja järjestävät monipuolista toimintaa tapahtumaan osallistuville koululuokille. Vaihtelevilla rastipisteillä harjoitellaan mm. pelastusliivit päällä uintia, sukelluksia, vesipelastusta, melontaa, solmuja ja kylkiasentoon kääntämistä.  

School Action Day 2019 on osa Euroopan urheiluviikkoa, joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi Euroopassa. Tänä vuonna on Suomen EU:n puheenjohtajuuskausi, ja on meidän kunniamme avata urheiluviikko Suomessa. School Action Day:tä vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä, ja se on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään koululaistapahtumien lisäksi kaikille avoimia tapahtumia ympäri Suomen. Tarkista lähin tapahtumapaikkakuntasi tästä ja lähde mukaan harjoittelemaan tärkeitä vesitaitoja. 

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.