Hyppää sisältöön

Aira Samulinille Koululiikuntaliiton elämäntyöpalkinto

Koululiikuntaliitto (KLL) on myöntänyt Aira Samulinille Elämäntyöpalkinnon 24.3.2022. Palkinnon luovutti Koululiikuntaliiton Terho Tomperi.Aira Samulinin kanssa käynnistetty Power Mover -tanssiliike on liikuttanut yhteensä yli 2 miljoonaa koululaista opettajineen.

Koululiikuntaliiton unelma kymmenien tuhansien lasten ja nuorten yhteisestä tanssista toteutui ensimmäisen kerran vuonna 1996 ja on jatkunut siitä lähtien 26 vuotta. Power Mover -toiminta sai lentävän lähdön kouluissa Aira Samulinin suunnittelemilla tansseilla. Ensimmäisenä vuonna noin 300 000 koululaista harjoitteli uutta tanssia, joka huipentui Olympiastadionilla tanssittuun yhteistanssiin lähes 15 000 koululaisen voimin.

Yhteistanssin lisäksi koululaiset suunnittelevat vuosittain oman tanssin ja osallistuvat sillä keväisin Power Mover -Oman tanssin kisaan.Koululiikuntaliiton kaikille kouluille lähettämät tanssivideot ovat liikuttaneet vuodesta 1996 alkaen kymmeniä tuhansia koululaisia vuosittain. 2000-luvulla Power Mover -tansseja on opettanut Airan jalanjäljissä 25 eri tanssinopettajaa. Power Mover -klubikoulut saavat aina vuoden alussa uudet tanssit, joita opetellaan yhdessä isommalla tai pienemmällä porukalla.

Power Mover -toiminta perustuu Aira Samulinin ideaan kokea tanssin ja musiikin voima yhdessä tanssien niin, että liikkeet tehdään kuitenkin yksin tanssien. ”Tärkeintä ei ole se miltä näyttää, vaan miltä tuntuu”, on ollut Airan kannustavaa lause Power Mover tansseissa.

Ilman Airan innostavaa, osaava ja kannustavaa toimintaa tämä tanssin voimaliike olisi jäänyt tässä mittakaavassa toteutumatta.Aira opetti Power Mover tansseja 1996-2000 ja on ollut sen jälkeen Power Mover toiminnan suojelija ja kannustaja!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.