Hyppää sisältöön

Kaikki ovat kauniita tanssiessaan! -Aira Samulin

27.2.192723.10.2023

Koululiikuntaliitto ottaa osaa omaisten ja läheisten suureen suruun.

Aira Samulinin ja Koululiikuntaliiton yhteistyössä käynnistetty Power Mover tanssiliike on liikuttanut lähes 30 vuoden aikana yhteensä yli 2 miljoonaa koululaista ja opettajaa.

KLL:n ja Airan yhteinen unelma kymmenien tuhansien lasten ja nuorten yhteisestä tanssista toteutui, kun Power Mover toiminta starttasi kouluissa Aira Samulinin suunnittelemilla tanssilla vuonna 1996. Airan tanssinopetus videoitiin ja kasetit lähetettiin jokaiseen Suomen kouluun. Ensimmäisenä vuonna noin 300 000 koululaista harjoitteli uutta tanssia, joka huipentui Olympiastadionilla tanssittuun 15 000 koululaisen yhteistanssiin.

Power Mover toiminta perustuu Aira Samulinin ideaan kokea tanssin ja musiikin voima yhdessä tanssien niin, että liikkeet tehdään kuitenkin yksin. Airan kannustavaa lausetta ”tärkeintä ei ole se miltä näyttää, vaan miltä tuntuu” on ollut kantavana voimana Power Moverissa.

Ilman Airan innostavaa, osaavaa ja kannustavaa toimintaa tämä tanssin voimaliike olisi jäänyt tässä mittakaavassa toteutumatta. Aira opetti Power Mover tansseja kouluille lähetetyissä kaseteissa 1996–2000 ja on ollut sen jälkeen Power Mover toiminnan suojelija ja kannustaja.

Power Mover -toiminta jatkuu edelleen 434 koulun voimin, joihin toimitetaan vuosittain uudet tanssinopetusvideot. Alkuperäinen kasettiformaatti on vuosien varrella muuttunut dvd:n ja muistitikun kautta nyt sähköisesti toimitettavaksi tiedostokokonaisuudeksi. Vuoden 2023 alusta on lisäksi kuukausittain ilmestyneet TikTok-tanssinopetukset.

Koululiikuntaliitto luovutti kiitoksena tästä pitkäjänteisestä työstä Airalle Elämäntyöpalkinnon keväällä 2022.

Aira oli aina kannustava, positiivinen ja innovatiivinen. Hänen ideansa ja olivat aikaansa edellä, hän uskoi omaan asiaansa vahvasti ja oli periksiantamaton tanssin ja ilon lähettiläs. Hänenlaistaan ei ole toista”, kommentoi Koululiikuntaliiton pitkäaikainen kilpailutoiminnan kehittämispäällikkö, nyt jo eläkepäivistään nauttiva, Terho Tomperi.

Vielä elokuun lopussa Airan kanssa suunniteltiin tulevaa ja ideoitiin Power Moverin jatkoa. Hänen elämäntyönsä tulee jatkumaan kohti Power Moverin 30. juhlavuotta, jota juhlitaan vuonna 2026.

”Kun tekee täysillä, niin tuntee elävänsä täysillä!” -Aira Samulin

Airaa lämmöllä muistaen.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.