Hyppää sisältöön

KLL -kisat nuorten kauden huipennus!

Koululiikuntaliiton yleisurheilukisat 18.-19.9. huipentavat nuorten kisakauden syyskuussa Lappeenrannassa. “Kisojen toteutus koronaturvallisesti onnistuu hyvin isolla urheilukentällä”, vakuuttaa Lappeenrannan Urheilumiesten (LUM) toiminnanjohtaja Tomi Sillanvuo. “Eri lajien osallistujat voivat urheilla erillään muista lajeista ja ruokailuteltassa on reilusti tilaa koronaturvalliseen ateriointiin”, kertoo Sillanvuo.

Kimpisen kentällä käytävässä kaksipäiväisessä kisassa urheilija voi valita kaksi lajia päivässä. Tämä mahdollistaa nuorelle oman lajin lisäksi kokeilun harvemmin kilpaillussa lajissa. Lajikokeilut ovat tuoneet usein yllättävän hyviä tuloksia useille urheilijoille. Tulostaso on myös omassa lempilajissa ollut hyvä, kun harjoittelua on loppukesästä kevennetty.
Viime vuoden huipputuloksista vastasivat Julia Valtanen N19 sarjan keihäässä KLL:n ennätystuloksella 55,54 ja Santtu Heikkinen M19 sarjan 3000 metrillä tuloksella 8.36,72. Lisäksi tehtiin tukku omia ennätyksiä eri lajeissa ja sarjoissa. KLL -ennätyksiä on paranneltu viime vuosina ainakin yhdessä lajissa joka vuosi. Odotukset tämän vuoden kisoissa on jälleen saada uusi ennätystulos tilastoihin. Olisiko 400 metrin aitajuoksun nuorten maailmanmestari Heidi Salmisella osallistuessaan mahdollisuus parantaa Tarja Leveelahden 400 metrin KLL -ennätystä 54,85 vuodelta 1988?

Koululiikuntaliitto ja Lappeenrannan Urheilumiehet odottavan kisoihin noin neljää sataa urheilijaa. KLL ja LUM toivottavat kaikki lajikokeilijat ja oman lajinsa urheilijat tervetulleiksi Lappeenrantaan. Kisoihin voi osallistua kaikki toisen asteen opiskelijat ja yläkoulun oppilaat, jotka ovat syntyneet vuosina 2001-2008. Lajilisenssi ei ole KLL -kisoissa pakollinen.
Kisojen ilmoittautuminen on meneillään ja viimeinen päivä kirjautua mukaan on torstai 9.9.2021.
Kisojen alustava aikataulu.

Lisätietoja KLL -yleisurheilusta tapahtumat -sivuilta.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.