Hyppää sisältöön

KLL on mukana SPL:n Lue ja liiku Huuhkajat lentoon kampanjassa!

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja yhdistää lukemisen ja liikkumisen riemun Huuhkajien historialliseen EM-lopputurnauspaikkaan!

Suomen Palloliiton luoman Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan tavoitteena on tukea, kannustaa ja innostaa lapsia kahden tärkeän asian, lukemisen ja liikkumisen pariin. Kampanja on suunnattu kaikille Suomen päiväkodeille, eskareille ja alakoulujen 1., 2. ja 3. luokan oppilaille.

Miten Huuhkajat sitten saadaan lentoon? Idea on yksinkertainen; Luokat ja ryhmät keräävät sulkia omalle huuhkajalleen luku- ja liikuntasuoritusten kautta. Tavoitteena on saada Bubi-huuhkaja takaisin siivilleen ja kohti EM-kisoja!

Kampanja toteutetaan yhteistyössä Koululiikuntaliiton, Liikkuvan koulun ja Lukuliikkeen kanssa.

Osallistuville luokille on tarjolla viihdyttäviä sisältöjä, videoterveisiä maajoukkuepelaajilta, hauskoja tehtäviä ja leikkejä sekä kiinnostavia lukuvinkkejä. Suomen Palloliitto ja jalkapallo haluavat olla kampanjan kautta osana koululaisten ja varhaiskasvatuksen arkea oppimisen tukena sekä lisäämässä liikettä. Tulevaisuudessa haluamme olla osana kehittämässä koulukulttuuria yhdessä kuntien, koulujen sekä jalkapalloseurojen kanssa. Kampanjasta saamme eväitä työskennellä niin luokkahuoneessa kuin sen ulkopuolella laaja-alaisesti oppimisen sekä liikkumisen teemoilla. Kampanjan avulla synnytämme uutta sisältöä lajimme koulu- ja varhaiskasvatusyhteistyöhön yhteistyöllä, Palloliiton seurakehittäjä Lasse Keski- Loppi kertoo ja jatkaa: Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja sopii harrastamisen Suomen mallina erinomaisesti mm. kerhotoiminnan sisällöiksi. Kannustamme kaikkia mukana olevia luokkia ja varhaiskasvatuksen ryhmiä paikallisesti ottamaan yhteyttä paikalliseen jalkapalloseuraan kampanjan tiimoilta sekä tekemään paikallisesti yhteistyötä kirjastojen kanssa.

Kampanjan suojelijana toimii Jenni Haukio. Kampanjakummeina Huuhkajista mukana ovat kapteeni Tim Sparv sekä päävalmentaja ja entinen opettaja Markku Kanerva.

Jalkapallo ja kirjat ovat parasta mitä tiedän ja siksi olen erittäin iloinen, että saan olla osa tätä kampanjaa. Lukemisella ja liikkumisella on monia hyötyjä ja toiveeni on, että myös lapset ja nuoret ymmärtävät, kuinka tärkeitä ne ovat. Arki paranee, kun annamme tilaa ja aikaa liikkumiselle ja lukemiselle.

Tim Sparv

Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa tai ryhmänsä kampanjaan 19.4. mennessä kampanjan sivujen kautta.
Luetaan ja liikutaan Huuhkajat yhdessä lentoon ja Bubi takaisin siivilleen! Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/lue-ja-liiku-huuhkajat-lentoon
Seurakehittäjä Toni Räisänen (+358504145938, toni.raisanen@palloliitto.fi)
Seurakehittäjä Lasse Keski-Loppi (+358407340086, lasse.keski-loppi@palloliitto.fi)

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.