Hyppää sisältöön

KLL-painit 21.-22-5. Laihialla

Laihian monitoimitalolla käy kuhina lauantaina ja sunnuntaina 21.-22.5, kun iso joukko koululaisia ja opiskelijoita saapuu mittelemään Koululiikuntaliiton mestaruuksista kreikkalais-roomalaisessa painissa.  

Mestaruuskilpailuihin ilmoittautui mukaan 285 innokasta painijaa eripuolilta Suomea. Painijoita on 7-vuotiaiden sarjasta aina 20-vuotiaisiin asti. Sarjoissa kilpaillaan useammissa painoluokissa. Kisoja isännöi Laihian Lujan painijaosto, jonka kevään mestaruuskilpailut kruunaavat.

”Seura on tehnyt suuren määrän talkootunteja saadakseen kilpailijoille ikimuistoiset ja erinomaiset kilpailut. Kisojen järjestelyissä on ollut käsinkosketeltavissa seuran sisäinen tekemisen meininki ja palo lajia kohtaan”, kehuu Koululiikuntaliiton liikunta-asiantuntija Susanna Aulin.

Koululiikuntaliiton mestaruuspainit keräävät vuodesta toiseen useita satoja painijoita ja ovatkin painiharrastajien keskuudessa arvostetut kilpailut. Koronavuosien hiljaiselon jälkeen kisoihin on lähtenyt ilahduttava määrä painijoita.

Tulossa kovatasoinen kilpailu 

”Ilmoittautuneiden perusteella on tulossa kovatasoisia sarjoja. Laihian Lujan Matias Onnenlehdon sarja 53 kg tulee olemaan tiukka. Lisäksi helpolla ei myöskään pääse tuore miesten SM-pronssimitalisti Jedi Lönn 74 kiloisten sarjassa”, kommentoi painijaoston puheenjohtaja Jani Ala-Luhtala.

”Pohjanmaan alueelta on tulossa kova edustus kisoihin. Esimerkiksi Vaasa ja Ilmajoki ovat tehneet todella kovaa tulosta SM-kisoissa viime vuosina”, Ala-Luhtala jatkaa.

Laihialla panostettu painiin

Laihian Luja on tehnyt pitkäjänteistä työtä painin puolesta ja aktiivisia toimijoita sekä vetäjiä on saatu vuosien saatossa hienosti mukaan. Laihian kunta on mahdollistanut hyvät puitteet harrastaa lajia eri ryhmissä. Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut ovat seuralle ensimmäiset.  

Kova työ on tuottanut tulosta ja SM-mitalikantaan palattiin kiinni vuonna 2019, jolloin Laihian Lujan Elias Lyyski ja Hugo Hautamäki nappasivat 12 vuoden tauon jälkeen SM-mitalit. Tämän jälkeen SM-mitaleja on seuralle tullut useampia.

Undelmat todeksi

Seuran pitkäaikainen haave saa sinetin 21.-22.5, jolloin seura isännöi Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut kreikkalais-roomalaisessa painissa. Laihian Luja toivottaa kaikki katsojat tervetulleiksi nauttimaan kisatunnelmasta paikanpäälle. Kilpailuja pääsee seuraamaan myös striimin kautta, jos on estynyt saapumasta paikalle.

—————————————————————-

Lisätietoja:

Jani Ala-Luhtala, Painijaoston pj, Laihian luja p. 0400706493, ja@ossano.fi

Susanna Aulin, liikunta-asiantuntija, Koululiikuntaliitto p. 044 350 2602, susanna.aulin@kll.fi

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.