Hyppää sisältöön

KLL:n suunnistusmestaruuskilpailut Tanhuvaarassa 25.-26.8.

Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopiston lähimaastossa on urheilujuhlan tuntua perjantaina ja lauantaina 25.-26.8, kun yli 800 koululaista ja opiskelijaa saapuu mittelemään Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuksista.  

Mestaruuskilpailuiden yksilösarjaan ilmoittautui mukaan yli 800 innokasta kilpailijaa. Joukkuekisassa kohtaavat 232 joukkuetta eripuolilta Suomea.

Sarjoissa kilpaillaan alakoululaisten sarjoista toiseen asteen opiskelijoihin ja lukioihin asti. Kilpailuja isännöivät Olavin Rasti ja Tanhuvaaran Urheiluopisto.

”Nämä suunnistusmestaruuskilpailut on isoin Koululiikuntaliiton yksilökilpailutapahtumista ja kerää vuosittain satoja suunnistajia. Alle 13-vuotiaille nämä kilpailut ovat kauden ainoa tapahtuma, johon kilpasuunnistajat kokoontuvat maanlaajuisesti, koska SM-kilpailuissa heille ei ole sarjoja”, kertoo Koululiikuntaliiton liikunta-asiantuntija Susanna Aulin-Uusikartano.

Kilpailut palaavat Savonlinnaan 26 vuoden jälkeen

Olavin Rasti on ollut järjestämässä Jukolan Viestiä, SM-kilpailuja sekä Leimaus-leirin vuonna 2015, ja nyt palataan KLL suunnistuksien järjestäjäksi, kun aiemman kerran tämä kilpailu käytiin Savonlinnassa 1997. 

”Kisajärjestelyt ovat edenneet hyvin yhteistyössä Tanhuvaaran Urheiluopiston kanssa. Kun tapahtumaan liittyy majoitusta, ruokailua ja muita toimintoja suunnistuksen lisäksi, emme olisi omin voimin pystyneet koko pakettiin. Yhteistyössä pääsevät myös opiston opiskelijat osallistumaan järjestelyihin”, kertoo kilpailujohtaja Antti Turkki. ”Odotuksissa on hienot kaksi päivää Savonlinnassa ja upeita onnistumisia suunnistusradoilla. Monelle KLL-viikonloppu on yksi vuoden tärkeimpiä suunnistustapahtumia”, hän jatkaa.

Paikalle on saapumassa suunnistajia ympäri Suomen, myös suunnistuslinjaisia lukioita on edustettuna. Tiedossa onkin tiukkaakin tiukempia mitalitaistoja.

Olavin Rasti sekä Tanhuvaaran Urheiluopsto toivottavat kaikki katsojat tervetulleiksi nauttimaan kisatunnelmasta paikanpäälle kisakeskukseen, Tanhuvaaran urheiluopistolle Savonlinnaan.

____

Lisätietoja:

Tapahtuma: https://www.kll.fi/tapahtumat/koululiikuntaliiton-suunnistusmestaruuskilpailut-2023/ ja https://sites.google.com/view/kll2023

Ilmoittautuneet kunnittain ja sarjoittain: https://sites.google.com/view/kll2023/kilpailu/tulospalvelu?authuser=0

Antti Turkki, kilpailujohtaja, Olavin Rasti ry, antti.turkki@gmail.com

Susanna Aulin-Uusikartano, liikunta-asiantuntija, Koululiikuntaliitto p. 044 350 2602, susanna.aulin-uusikartano@kll.fi

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.