Hyppää sisältöön

Koulu-uupumus webinaarit 17.5.2023

Koululiikuntaliitto järjestää webinarit koulu-uupumuksesta. Webinaarit järjestetään Teamsin välityksellä 17.5.2023 – Lukiolaisille kello 16.30 ja opettajille kello 18.00. Vain ilmoittautuneet saavat tallenteet jälkeen päin itselleen katsottavaksi. Ilmoittaudu mukaan linkistä: https://www.lyyti.in/KLLuupumus23.

Koulu-uupumus on jokaisella koulutusasteella yleistynyt monivaikutteinen ongelma. Terveystieteiden kolmannen vuoden opiskelija Nea Minkkinen on perehtynyt aiheeseen omaa kandidaatintutkielmaa tehdessään. 17.5.2023 hän tuo aihetta esille sekä lukiolaisille että opettajille suunnatuissa webinaareissa.

Lukiolaiset

Oppilaille suunnatussa webinaarissa lisätään tietoisuutta uupumuksen tunnistamisesta ja ennaltaehkäisystä. On tärkeää tiedostaa, että vaikka stressin tunteminen osana opiskelua on ajoittain normaalia, uupuminen ei sitä ole. Uupumusoireiden tunnistaminen saattaa olla haastavaa. Tunnistamisen lähtökohtana on, että tietää, millaisina oireina uupumus ylipäätään voi esiintyä. Kun oireet tunnistaa, on niihin pystyttävä puuttumaan ja osattava löytää apua.

Lukiolainen, tule mukaan pohtimaan ja löytämään vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Mistä tunnistaa, mikä on normaalia stressiä ja milloin kyse on uupumuksesta? 
  • Miten uupumus voi näyttäytyä?
  • Mistä uupumukseen voi saada apua?
  • Miten uupumusta voisi mahdollisesti ennaltaehkäistä?

Opettajat

Opettajat ovat osa oppilaiden lähiverkostoa ja turvaverkkoa, jonka vuoksi myös opettajilla on roolinsa koulu-uupumuksen ehkäisyssä. Koulu-uupumus ei ole enää hiljattain kasvava ongelma, vaan se näkyy jo tämänhetkisissä tilastoissa laajalla mittakaavalla. Opettajat pystyvät omalla toiminnallaan olemaan oppilaiden tukena ja auttamaan heitä avun hakemisessa. Opettajilla on siis mahdollisuus tehdä oma osuutensa koulu-uupumuksen ehkäisyssä.

Opettaja, tule mukaan pohtimaan ja löytämään vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten opettaja voi omalla toiminnallaan auttaa ennaltaehkäisemään oppilaiden uupumusta?
  • Miten opettaja voi tunnistaa oppilaan uupumusoireilua?
  • Mitä opettaja voi tehdä uupumusta kokevan oppilaan auttamiseksi?

Tervetuloa!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.