Hyppää sisältöön

Koulun oma liikuttaja – lisää liikettä osallistaen

Koulun oma liikuttaja -tiedote kolahtaa koulujen postilaatikoihin 30.8.2021 alkavalla viikolla.

Yläkoululaiset ja lukiolaiset toivovat lisää liikettä koulupäivään. Nuorten keinot liikkeen lisäämiseksi ovat helppoja toteutaa: taukoliikuntaa, kävelytaukoja, toiminnallisia oppitunteja tai liikuntasaleihin välituntiaktiviteettejä. “Uskon, että monessa koulussa näihin toiveisiin on helppo vastata. Aikuisilta tarvitaan halua lisätä liikettä”, sanoo liikunta-asiantuntija Sari Turunen.

Pyöräsankarien Pyörätiimit tekivät huikeaa työtä lukuvuonna 2020-2021. “Antamalla oppilaiden ottaa vastuuta, heidän osaamisensa kasvaa silmissä”, hehkuttaa opettaja Elina Piispanen. Kartanonkosken koulussa toteutettiin takavalokampanja, joka oli täysin oppilaiden ideoima ja toteuttama. “Aikuisilta vaaditaan rohkeutta olla vain tukena ja antaa nuorten ideoille sekä toteutukselle tilaa, sanoo Sari Turunen.

Koululiikuntaliiton tapahtumatoiminnassa huomioidaan koronaturvallisuus. Tärkeää saada koululaiset liikkumaan huomoiden vallitseva pandemiatilanne. “Koululaisten golfkisa alkaa olla jo täynnä”, kertoo liikuntakoordinaattori Jani Kangasniemi. Myös muihin palloilusarjoihin ilmoittautumiset ovat avautuneet. Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät nettisivuiltamme.

Inspiroivat materiaalit tarjoavat uusia mahdollisuuksia liikkumisen ja eri oppiaineiden yhdistämiseen. UKK-instituutin kanssa toteutettu ActionTrack-peli sovelluksen materiaalit tuovat uutta twistiä liikuntaan, fysiikkaan ja terveystietoon. Rohkeasti kokeiluun!

Tutustu Liikuttajaan ja aloita lukuvuosi lisäten liikettä!

Liikuttaja-tiedotteet

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.