Hyppää sisältöön

Liikenneturvallisuusviikkoa vietetään teemalla “Näe ja näy”

Valtakunnallista liikenneturvallisuusviikkoa vietetään päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa jälleen 7.-11.9.2020. Teemaviikon avulla innostetaan opettajia, oppilaita ja opiskelijoita huoltajineen ottamaan liikenneturvallisuusasiat käsittelyyn sekä varhaiskasvatuksessa että kaikilla kouluasteilla.

Perinteiseen tapaan viikolla 37 vietettävän perinteisen liikenneturvallisuusviikon teemana on ”Näe ja näy”.

Tämänvuotisen teeman avulla halutaan nostaa esiin turvallista liikkumista monesta eri näkökulmasta:

  • Näy pimeässä: Iltojen ja aamujen pimetessä on tärkeä huolehtia siitä, että tulee nähdyksi. Liikenneturvallisuusviikolla käsitellään hämärällä ja pimeällä liikkumista, heijastimen käyttöä sekä pyörän valojen merkitystä.
  • Näe ympäristösi – ole tarkkaavainen: Tarkkaavaisuus on yksi turvallisen liikkujan tärkeimmistä taidoista. Puhelimen käyttö liikenteessä vaikuttaa kykyyn tehdä havaintoja ja liikkua turvallisesti. Liikenneturvallisuusviikolla käsitellään puhelimen käyttämistä liikenteessä sekä tarkkaamattomuuden vaikutuksia turvallisuuteen.
  • Näe koululainen liikenteessä: Liikenneturvallisuusviikolla muistutetaan myös kaikkia aikuisia huomioimaan erityisesti koululaiset liikenteessä. Huomiota kiinnitetään myös saattoliikenteen turvallisuuteen ja siihen, miten aktiivisia koulumatkoja voisi tukea. 

Liikennekasvatuksen yhteistyöverkosto on yhdessä oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa suunnitellut Näe ja näy -teemaan liittyviä toimintavinkkejä ja -ideoita käytettäväksi koulun teemaviikolla ja sen jälkeen pitkin lukuvuotta. Toimintavinkeissä on pyritty huomioimaan myös koronapandemian tuomat rajoitukset kouluissa. Kaikki ideat ovat sellaisia, että ne on mahdollista toteuttaa myös turvavälit huomioiden. Liikenneturvallisuusviikko toimiikin lähtölaukauksena koko lukuvuoden kestävälle systemaattiselle liikennekasvatukselle varhaiskasvatuksen yksiköissä, esiopetuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa.  Kahoot-visa, pimeällä liikkumista käsittelevä päivänavaus, erilaiset haasteet sekä teemojen yhdistäminen opetukseen toiminnallisten tehtävien avulla – liikenneturvallisuusviikkoa voi viettää monella tavalla.

Lue lisää liikenneturvallisuusviikosta ja tutustu aineistoihin: www.liikenneturvallisuusviikko.fi .

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.