Hyppää sisältöön

Liikuttajan vinkit kevääseen

Koulun oma liikuttaja -tiedote on luettavissa jo nettisivuiltamme. Koulujen postilaatikoihin Liikuttaja-tiedote kolahtaa ma 9.1.2023 alkavan viikon aikana.

Juoksusankarit spurttaa kouluihin kevään 2023 aikana. Tammikuun lopussa julkaistaan uudet Spurttihaasteet oppituntien taukoliikuntaan ja välituntihaasteet aktivoimaan koululaisia välitunneilla. “Uudet materiaalit työstettiin yhdessä yläkoululaisten kanssa. Videot ovat helppokäyttöisiä ja nopeita ottaa käyttöön, kertoo liikunta-asiantuntija Sari Turunen.

Power Mover tulee vuoteen 2023 uudella draivilla. Koululiikuntaliiton liikunta-asiantuntija Susanna Aulin on ideoinut uutta materiaalia ja kuukausittain ilmestyvät TikTok-tanssivideot innostavat liikkeelle eri ikäiset koululaiset. ” On mahtava kokeilla uutta tapaa tavoittaa nuoret. Uskomme, että TikTok-videot saavat heidät liikkeelle”, sanoo Susanna Aulin.

Vesisankarit-kouluja haetaan jälleen tammikuussa. Kouluhaku on avoinna ja kaikkia vesitaitojen edistämisestä kiinnostuneita kouluja kannustetaan hakemaan mukaan. “Uimataito oli joulukuussa 2022 julkaistun tutkimuksen mukaan laskenut merkittävästi. Vain 55 % kuudesluokkalaisista oli uimataitoisia. “Vesisankarit-materiaalin avulla on helppo opettaa vesitaitoja luokkahuoneessa. Opettaja saa materiaalit ja koulutuksen ilmaiseksi”, mainostaa Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström.

Discmania ja Koululiikuntaliitto syventävät yhteistyötään. Frisbeegolf on ollut jo usean vuoden nouseva laji. Kouluille tarjotaan laadukkaita välineitä edulliseen kampanjahintaan. “On mahtavaa antaa kouluille upea mahdollisuus hyviin välineisiin yhteistyössä Discmanian kanssa. Kunnon välineet lisäävät onnistumisen elämyksiä vasta-alkajillekin”, kertoo liikuntakoordinaattori Jani Kangasniemi Koululiikuntaliitosta.

Lue lisää kevään toiminnastamme Koulun oma liikuttaja -tiedotteesta.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.