Hyppää sisältöön

Pyöräsankarit polkevat ympäri Suomen

Huikeat 36 uutta Pyöräsankarit-koulua koulutettiin syksyllä 2021 aloittamaan koulussaan pyöräilyn edistämisen. Etäkoulutuksen jälkeen osa Pyörätiimeistä on jo ehtinyt toteuttaa erilaisia tempauksia koulussaan. Pyöräilyvälitunneilla on harjoiteltu taitoajoa tai keulimista. Koko koulua on innostettu tutustumaan paikkakunnan pyöräilyreitteihin maisemapyöräilyn merkeissä.

”Oli upeaa kuulla, miten monipuolisia ideoita Pyörätiimit ovat suunnitelleet. Koulutuksissa saimme kuulla paljon erilaisia aktivointikeinoja, joilla Pyörätiimiläiset aikoivat lisätä pyöräilyä ja tehdä siitä turvallisempaa”, kertoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

14 jatkavaa Pyöräsankarit-koulua sai lisäoppia syyskuussa toimintaansa. Toista vuotta mukana olevat koulujen tiimit ja opettajat kehittävät toimintaansa yhä upeammaksi. ” Yksi huikeimmista ideoista oli toteuttaa vanhempainilta pyöräillen”, hehkuttaa Turunen. Opettaja oli etukäteen kysynyt reittitoiveita ja tehnyt pysäkit, joissa juotiin kahvit samalla kun juteltiin kuulumiset. Myös vanhemmat saivat tulla mukaan polkemaan koko reitin. ”Miten oivaltava ja toimiva ratkaisu koronapandemian aikaiseen toimintaan”, jatkaa Turunen.

Pyörätiimeissä erilaiset oppilaiden vahvuudet tulevat näkyviksi ja oppilaat saavat toimia eri roolissa kuin perinteisillä oppitunneilla. Oppilaiden osallisuuden vahvistaminen tapahtuu toiminnan kautta huomaamatta. Samalla oppilaiden osaaminen kasvaa ja itsetunto vahvistuu.

Pyöräsankarit-kouluja on mukana lähes 40 eri paikkakunnalta. Kouluja on mukana mm. Sodankylästä, Tampereelta, Naantalista, Lahdesta, Jyväskylästä ja Kuopiosta.

Pyöräily elämäntavaksi -hankkeessa edistetään pyöräilyä eri muodoissa yläkoulussa ja toisella asteella. Pyöräily tuodaan osaksi koulun ja oppilaitoksen toimintakulttuuria, jolloin pyörää hyödynnetään osana oppimista, teemapäiviä ja arkimatkoja. Koululiikuntaliiton ja Pyöräilykuntien verkoston Pyöräily elämäntavaksi -hankkeen muodostavat Pyöräsankarit ja Kampussankarit.

Kampussankareiden syksyn toteutuksista löytyy lisätietoja Pyöräilykuntien verkoston uutisesta.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.