Hyppää sisältöön

Rantasalmella koululaisten hiihtojuhlaa

Koululiikuntaliiton mestaruuskisat maastohiihdossa sujuivat hienosti Rantasalmella menneenä viikonloppuna. Tunnelma oli koko kisojen ajan korkealla ja sitä lisäsi vielä sunnuntai-aamun mitalitulokset Pekingin olympialaisista. Kaksipäiväisissä kisoissa oli mukana 400 hiihtäjää 12 – 16 -vuotiaiden koululaisten sarjoissa. Kisojen ensimmäisenä päivänä lauantaina oli ohjelmassa perinteisen hiihtotavan kisa ja sunnuntaina hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla. Hiihtomatkat olivat kolme, neljä ja viisi kilometriä.

Toisen päivän vapaan kisaan lähdettiin perinteisen kisan tulosten mukaisessa järjestyksessä väliaikalähdöllä, joten jännitys säilyä kilpailun loppuun saakka jokaisessa sarjassa. Kisoissa saatiin kuudessa sarjassa kymmenestä kaksoisvoittaja ja lisäksi todella moni hiihtäjä otti kaksi mitalia. Molemmilla hiihtotavoilla oman sarjan voiton ottivat seuraavat hiihtäjät: N13 Venla Mennala Janakkala, N14 Olivia Puranen Jyväskylä, N15 Hanni Koski Tampere, M12 Eemeli Suutari Jyväskylä, M14 Aatos Hämäläinen Helsinki ja M15 sarjassa Topias Vuorela Seinäjoki. Ainoastaan kahdessa sarjassa kaikki mitalistit vaihtuivat toisena päivänä, eli tyttöjen N12 ja N16.

Kisojen alussa mainostettiin edellisen kerran Rantasalmella hiihdettyjä KLL -mestaruuksia, joissa Iivo Niskanen otti 15 -vuotiaiden poikien mestaruuden. Oliko tämän vuoden mestareissa tulevia aikuisten huippuhiihtäjiä jää nähtäväksi? Ladulla nähtiin erinomaisia suorituksia ja upeita taisteluja sijoituksista viimeisille metreille saakka. Kisoissa nähtiin liikunnan riemua hyvissä talvisissa maastoissa.
Toisen päivän avauksen suorittanut kisojen suojelija OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen jännitti maalialueella tiukkoja loppusuoran sekuntitaisteluja ja piti näkemästään. Upeaa nähdä nuorten vauhdikasta hiihtoa hienona talvipäivänä.

Kisojen järjestelyistä vastasi mallikkaasti Rantasalmen Urheilijat ja viestinnästä pääosin Xamk:n liikunnanohjaajaopiskelijat. Koululiikuntaliitto kiittää kaikkia Rantasalmen kisojen järjestäjiä, tukijoita ja osallistujia hienosti järjestetyistä kisoista.
Kuvia kisoista löytyy KLL:n facebook- ja instagram sivuilta.
Kisojen tulokset löytyvät sekä Rantasalmen Urheilijoiden että Koululiikuntaliiton sivuilta.