Hyppää sisältöön

Uutta materiaalia voimaharjoitteluun

Yläkoulujen liikunnanopetukseen on julkaistu voimaharjoittelun opas. Liikunnanopettajaopiskelijat Inka Erola ja Pinja Koivumäki ovat koonneet oppaan, josta saat ideoita ja tietoa nuorten voimaharjoittelun toteuttamiseen.

Oppimateriaalin sisältö on laaja. Materiaali sisältää voimailuleikkejä- ja pelejä, joita hyödynnät alkulämmittelyssä, tunnin yksittäisinä osioina tai ryhmäytymistä tukevina harjoituksina. Tämän lisäksi löydät oppimateriaalista kuvin ja videoin havainnoidut kehonpaino- ja painoliikkeet tekniikkavinkkeineen. Kuntopiirikortit on näppärä tulostaa ja laminoida opetuksen tueksi.

Materiaalin voimailutuntiesimerkkien avulla voimailu on helppo ottaa liikuntatunnin teemaksi. Voimaharjoittelun tavoitteena on lihasvoiman lisääminen. Oppaassa voimaharjoittelua käsitelty laajemmin. Nuoret oppivat voimailun avulla taitoja, kehittävät liikkuvuutta, kehonhallintaa sekä luovat vahvaa ja kestävää kehoa tulevaisuuden harjoittelua ajatellen.

Poika tekee askelkyykkyä tangolla ja tyttö vatsalihasliikettä pallolla kiertäen.

Oppimateriaali rakentuu perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteisiin ja sisältöihin. Oppaassa tuodaan esille liikunnanopetuksen keskeisiä teemoja, kuten motivaatio, tehtävien eriyttäminen, harjoitteiden monipuolisuus ja liikunnanopetuksen opetustyylit. Huomiota on kiinnitetty myös koulujen välisiin resurssieroihin, ympäristötekijöihin, sekä voimaharjoitteluvälineistön monipuolisuuteen tai niiden puutteeseen.

Tutustu voimaharjoittelun oppaaseen liikuntalinkit-sivustolla.

Voimaharjoittelun opas- PDF

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.