Hyppää sisältöön

Viime talven tähtiä KLL:n hiihdoissa Rantasalmella

Helmikuun 19.-20. päivä hiihdetään Koululiikuntaliiton mestaruushiihdoissa Etelä-Savossa Rantasalmella. Harjupirtin maastoissa kisattavissa hiihdoissa on sarjat 12 -16 -vuotiaille nuorille. Rantasalmen Urheilijat odottavat kisoihin satoja hiihtäjiä. Kaksi vuotta valmisteltu tapahtuma voidaan järjestää hyvissä olosuhteissa. KLL:n hiihdot muutettiin 2018 niin, että pitkään mukana olleet vanhimmat ikäluokat 17 -20 -vuotiaat jäivät pois kisoista. Nykyisillä ikäluokilla hiihdetään kaksipäiväiset kisat, joissa on sekä vapaan että perinteisen hiihtotavat samoilla 3-5 km matkoilla.

Kisoihin on kuitenkin ilmoittautunut muutama mielenkiintoinen nimi, jotka viime talven perusteella ovat mitaliehdokkaita. Poikien M13 sarjassa Niilo Kouvalainen Kiuruvedeltä voitti oman sarjansa perinteisen kisan Hopeasomman 2021 kisassa ja oli M14 sarjan sprintissä neljäs, joten häneltä odotetaan kovaa hiihtoa. Toinen viime talvena Hopeasomman mitaleilla M14 sarjassa ollut ja nyt mukaan ilmoittautunut hiihtäjä on Kalle Tossavainen Äänekoskelta. Hän oli perinteisen kisassa toinen ja sprintissä kuudes, eli nopeutta ja vahvaa perinteisen menoa löytyi ja toivottavasti löytyy edelleen?

Tyttöjen puolelle joensuulaiset kaksoset Nella ja Iiris Voutilainen ovat odotettuja kärkisijoille, kunhan ensin ilmoittautuvat mukaan kisaan. Nella oli viime talven N14 sarjan Hopeasomman sprintin voittaja ja perinteisen kisan toinen, kun sisarensa Iiris jäi niukasti mitalien ulkopuolelle, ollen sprintissä kuudes ja perinteisen kisassa neljäs.
Toivottavaa olisi, että kisat keräisivät Olympialaisten innostamana ison joukon nuoria hiihtäjiä mukaan Rantasalmen maastoihin.

Koululiikuntaliiton mestaruushiihdot Rantasalmen Harjupirtin maastoissa 19.-20.2.2022.
Ilmoittautuminen kisoihin on tehtävä viimeistään 11.2.2022. Tästä ilmoittautumaan.
Rantasalmen Urheilijoiden kisasivuille tästä.