Navi
Koululaiset / Tapahtumakalenteri / Koululaisten palloilusarjat

Koululaisten palloilusarjat

23.8.2018
23.8.2018
Valtakunnallinen
Koululiikuntaliitto

PALLOILUSARJAT

Koululiikuntaliitto järjestää vuosittain yläkouluille ja lukioille tarkoitetun valtakunnallisen palloilusarjan jalkapallossa (7v7 ja lukion pojille myös 11v11), pesäpallossa, koripallossa, lentopallossa ja salibandyssa. Lisäksi järjestetään kaukalopallo- ja käsipallosarja yhteistyössä lajiliittojen kanssa.

Ilmoittautumisajat ja hinnat 2018-2019

Laji Ilmoittautuminen hinta / joukkue
Pesäpallo 23.8. mennessä (ilmoittaudu tästä) 65 €
Jalkapallo 23.8. mennessä (ilmoittaudu tästä) 65 €
Koripallo 15.9. mennessä (ilmoittaudu tästä) 65 €
Lentopallo 15.9. mennessä (ilmoittaudu tästä) 65 €
Salibandy 03.11. mennessä (ilmoittaudu tästä) 65 €
Kaukalopallo Avoin Avoin
Käsipallo Avoin Avoin

Miten pelataan?

Viime vuonna palloilusarjoihin osallistui yhteensä yli 1 000 joukkuetta. Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät alueittain, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.

Kuka saa osallistua?

Pelaamisoikeus koulun joukkueessa on ottelun alkaessa koulun kirjoissa olevilla oppilailla, huomioon ottaen, että yläkoululaisten sarjoissa yläikäraja on 17 vuotta ja lukion sarjoissa 21 vuotta. Tämä koskee myös vaihto-oppilaita. Tytöt eivät saa pelata poikien sarjoissa, eikä päinvastoin. Lukiosarjoissa ei voi pelata ns. kaksoistutkintoa suorittava oppilas elleivät lukio-opinnot tähtää koko lukion oppimäärään sekä ylioppilastutkintoon.

Osanotto-oikeus on peruskoulujen 7.-9.luokkien ja lukioiden koulujoukkueella. Yläkoulu ja lukio ovat eri kouluja, joten niiden yhdistettyä joukkuetta ei sarjoihin hyväksytä. Myös päivä- ja iltakoulu ovat erikouluja. 10-luokkalaiset kuuluvat 7.-9.luokkien sarjaan.

Tutustu tarkempiin kilpailumääräyksiin.

Pistä pallo pyörimään!

 Lisätietoja: Jani Kangasniemi, jani.kangasniemi (at) kll.fi, 040-5513488