Hyppää sisältöön
Syyskuu
13
Aika:
13.09.2024 – 31.12.2024
Paikka:
Valtakunnallinen
Järjestäjä:
Koululiikuntaliitto

Ilmoittaudu

Koululaisten koripallosarja

Osanotto-oikeus on peruskoulujen 7.-9.luokkien ja lukioiden koulujoukkueella. Yläkoulu ja lukio ovat eri kouluja, joten niiden yhdistettyä joukkuetta ei sarjoihin hyväksytä. Myös päivä- ja iltakoulu ovat erikouluja. 10-luokkalaiset kuuluvat 7.-9.luokkien sarjaan.

Pelaamisoikeus koulun joukkueessa on ottelun alkaessa koulun kirjoissa olevilla oppilailla, huomioon ottaen, että yläkoululaisten sarjoissa yläikäraja on 17 vuotta ja lukion sarjoissa 21 vuotta. Tämä koskee myös vaihto-oppilaita. Tytöt eivät saa pelata poikien sarjoissa, eikä päinvastoin. Lukiosarjoissa ei voi pelata ns. kaksoistutkintoa suorittava oppilas elleivät lukio-opinnot tähtää koko lukion oppimäärään sekä ylioppilastutkintoon.

Koripallon kilpailumääräykset

  • Sarjat ovat Pojat lukio, Pojat 7.-9.lk, Tytöt lukio, Tytöt 7.-9.lk.
  • Joukkueeseen saa kuulua enintään 12 pelaajaa / turnaus.
  • Peliaika kaikissa otteluissa ja turnauksissa on 4 x 7 minuuttia tai 4 x 8 minuuttia tehokasta peliaikaa.
  • Puoliaika on viisi minuuttia, muut erätauot kaksi minuuttia.
  • Ottelun päättyessä tasan, pelataan 1 x 3 minuutin (tehokasta aikaa) jatkoaika, ensimmäisen jatkoajan kenttäpuoliskot arvotaan.
  • Pelaaja poistetaan kentältä neljästä henkilökohtaisesta virheestä, neljännestä joukkuevirheestä / erä heitetään vapaaheitot.
  • Muutoin pelataan Suomen Koripalloliiton määrittämillä säännöillä.
  • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (voitosta 2 pistettä, ja häviöstä 1 piste), ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. korierolla, 2. tehdyillä koreilla, 3. koko turnauksen korierolla, 4. tehdyillä koreilla, 5. arvalla.
  • Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät turnausmenetelmällä, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.

Tutustu myös yleisiin kilpailumääräyksiin!

Lisätietoja: jani.kangasniemi@kll.fi

Ilmoittaudu

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.