Hyppää sisältöön
Syyskuu
14
Aika:
14.09.2023
Paikka:
Valtakunnallinen
Järjestäjä:
Koululiikuntaliitto

Ilmoittaudu

Koululaisten lentopallosarja

Osanotto-oikeus on peruskoulujen 7.-9.luokkien ja lukioiden koulujoukkueella. Yläkoulu ja lukio ovat eri kouluja, joten niiden yhdistettyä joukkuetta ei sarjoihin hyväksytä. Myös päivä- ja iltakoulu ovat erikouluja. 10-luokkalaiset kuuluvat 7.-9.luokkien sarjaan.

Pelaamisoikeus koulun joukkueessa on ottelun alkaessa koulun kirjoissa olevilla oppilailla, huomioon ottaen, että yläkoululaisten sarjoissa yläikäraja on 17 vuotta ja lukion sarjoissa 21 vuotta. Tämä koskee myös vaihto-oppilaita. Tytöt eivät saa pelata poikien sarjoissa, eikä päinvastoin. Lukiosarjoissa ei voi pelata ns. kaksoistutkintoa suorittava oppilas elleivät lukio-opinnot tähtää koko lukion oppimäärään sekä ylioppilastutkintoon.

Lentopallon kilpailumääräykset

  • Sarjat ovat Pojat lukio, Pojat 7.-9.lk, Tytöt lukio, Tytöt 7.-9.lk.
  • Joukkueilla on oikeus nimetä turnaukseen 14 pelaajaa, joista kuhunkin otteluun enintään kaksi liberopelaajaa. Kun pelaajalistassa on 13 tai 14 pelaajaa, tulee joukkueen nimetä 2 liberoa.
  • Lentopallosarjassa tytöt voivat pelata poikien sarjassa.
  • Ottelut pelataan kahden voittoerän peleinä (tai kaikkien joukkueiden hyväksymänä kolmen erän peleinä). Erävoittoon vaaditaan 25 pistettä kahden pisteen erolla. Mahdollinen kolmas/viides erä pelataan 15 pisteeseen kahden pisteen erolla. Yksittäisissä otteluissa pelataan aina normaali kolmen voittoerän peli.
  • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (kahden voittoerän turnauksissa voitosta 2 pistettä, kolmen erän turnauksissa erävoitosta 1 piste), ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. eräerolla 2. piste-erolla 3. koko turnauksen eräerolla 4. koko turnauksen piste-erolla 5. arvalla.
  • Verkon korkeudet: Pojat lukio 243 cm, Pojat 7.-9.lk 235 cm, Tytöt lukio 224 cm, Tytöt 7.-9.lk 224 cm
  • Alkusarjassa voidaan käyttää yhtä tuomaria ottelua kohden. Lopputurnauksessa käytetään kuitenkin kahta erotuomaria sekä rajatuomareita.
  • Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät turnausmenetelmällä, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.

Tutustu myös yleisiin kilpailumääräyksiin!

Lisätietoja: jani.kangasniemi@kll.fi

Ilmoittaudu

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.