Hyppää sisältöön
Elokuu
23
Aika:
23.08.2024
Paikka:
Valtakunnallinen
Järjestäjä:
Koululiikuntaliitto

Ilmoittaudu

Koululaisten pesäpallosarja

Osanotto-oikeus on peruskoulujen 7.-9.luokkien ja lukioiden koulujoukkueella. Yläkoulu ja lukio ovat eri kouluja, joten niiden yhdistettyä joukkuetta ei sarjoihin hyväksytä. Myös päivä- ja iltakoulu ovat erikouluja. 10-luokkalaiset kuuluvat 7.-9.luokkien sarjaan.

Pelaamisoikeus koulun joukkueessa on ottelun alkaessa koulun kirjoissa olevilla oppilailla, huomioon ottaen, että yläkoululaisten sarjoissa yläikäraja on 17 vuotta ja lukion sarjoissa 21 vuotta. Tämä koskee myös vaihto-oppilaita. Tytöt eivät saa pelata poikien sarjoissa, eikä päinvastoin. Lukiosarjoissa ei voi pelata ns. kaksoistutkintoa suorittava oppilas elleivät lukio-opinnot tähtää koko lukion oppimäärään sekä ylioppilastutkintoon.

Pesäpallon kilpailumääräykset

  • Sarjat ovat Pojat lukio/ammatilliset oppilaitokset, Tytöt lukio/ammatilliset oppilaitokset, Pojat 7.-9.lk, Tytöt 7.-9.lk.
  • Joukkueeseen saa kuulua enintään 12 pelaajaa / turnaus.
  • Otteluissa pelataan kaksi (2) kolmen (3) vuoroparin jaksoa. Jakso päättyy, mikäli vuoroparin loppuessa joukkueiden ero on vähintään 12 juoksua. Mikäli jaksovoitot päättyvät 1-1, seuraa supervuoropari. Supervuoropari päättyessä tasan, seuraa kotiutuslyöntikilpailu. 4:n joukkueen turnaukset voidaan pelata ns. aikapelinä (esim. 50-60min + tasoittava vuoropari)
  • Mikäli joukkueet turnauksen sarjataulukossa päätyvät tasapisteisiin, ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. jaksoerolla (voitetut-hävityt), 2. juoksuerolla, 3. tehtyjen juoksujen määrällä, tai koko turnauksen 4. jaksoerolla 5. juoksuerolla 6. päästettyjen juoksujen vähyydellä 7. arvalla.
  • Lukion/ammatillisten oppilaitosten ja 7.-9.lk tytöt sekä 7.-9.lk pojat pelaavat naisten kentällä ja naisten pallolla, jolloin pääsuojuksen käyttö on pakollista etukentän pelaajilla, lyöjällä ja etenijöillä.
  • Lukion/ammatillisten oppilaitosten pojat pelaavat miesten kentällä ja miesten pallolla. Sarjassa ulkokentällä kaikki, pois lukien lukkari ja kopparit, käyttävät pääsuojusta. Sisäkentällä pääsuojuksen käyttö on pakollistaa etenijöillä. Kaikissa sarjoissa jokerien käyttö on sallittua.
  • Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät turnausmenetelmällä, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta.
    Aluefinaaleista jatkaa aina vain voittaja.

Tutustu myös yleisiin kilpailumääräyksiin.

Lisätietoja: jani.kangasniemi@kll.fi

Ilmoittaudu

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.