Hyppää sisältöön
Marraskuu
2
Aika:
2.11.2024 – 27.04.2025
Paikka:
Valtakunnallinen
Järjestäjä:
Koululiikuntaliitto

Ilmoittaudu

Koululaisten salibandysarja

Osanotto-oikeus on peruskoulujen 7.-9.luokkien ja lukioiden koulujoukkueella. Yläkoulu ja lukio ovat eri kouluja, joten niiden yhdistettyä joukkuetta ei sarjoihin hyväksytä. Myös päivä- ja iltakoulu ovat erikouluja. 10-luokkalaiset kuuluvat 7.-9.luokkien sarjaan.

Pelaamisoikeus koulun joukkueessa on ottelun alkaessa koulun kirjoissa olevilla oppilailla, huomioon ottaen, että yläkoululaisten sarjoissa yläikäraja on 17 vuotta ja lukion sarjoissa 21 vuotta. Tämä koskee myös vaihto-oppilaita. Tytöt eivät saa pelata poikien sarjoissa, eikä päinvastoin. Lukiosarjoissa ei voi pelata ns. kaksoistutkintoa suorittava oppilas elleivät lukio-opinnot tähtää koko lukion oppimäärään sekä ylioppilastutkintoon.

Salibandyn kilpailumääräykset

  • Sarjat ovat: Pojat lukio, Tytöt lukio, Pojat 7.-9.lk, Tytöt 7.-9.lk.
  • Joukkueeseen saa kuulua enintään 20 pelaajaa / turnaus.
  • Joukkue on kaikissa sarjoissa koulujoukkue.
  • Pelit pelataan virallisin salibandyn säännöin
  • Suositeltava peliaika sarjoissa on 2 x 15 minuuttia tai 2 x 20 minuuttia, joista ottelun kaksi (2) viimeistä minuuttia tehokasta, (jos mahdollista).
  • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste), ratkeaa joukkueiden paremmuus tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. maalierolla, 2. tehdyillä maaleilla, 3. koko turnauksen maalierolla, 4. tehdyillä maaleilla, 5. arvalla.
  • Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät turnausmenetelmällä, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Aluefinaaleista jatkaa aina vain voittajat (poislukien yhdistetyt alueet). Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.

Tutustu myös yleisiin kilpailumääräyksiin!

Lisätietoja: jani.kangasniemi@kll.fi

Ilmoittaudu

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.