Hyppää sisältöön
Heinäkuu
19
Aika:
19.07.2020 – 24.07.2020
Paikka:
Tuntsa
Järjestäjä:
Koululiikuntaliitto

Ilmoittaudu

Opettajien Sopulivaellus 2020

Vuoden 2020 vaellus suuntautuu Tuntsan maisemiin 19.-24.7.2020. Heitä sinäkin rinkka selkääsi ja vaelluskengät jalkaasi ja lähde mukaan huikealle vaellusreissulle!Tule mukaan kokemaan vaelluksen riemut, elämykset ja haasteet! Joukkoon mahtuu niin kokeneita vaellusguruja kuin ensikertalaisia. Mukaan tarvitset reipasta mieltä, peruskunnon ja retkeilyvälineet. Mikäli olet ensi kertaa lähdössä vaeltamaan ja epävarmuus vaellusvälineistä tai kunnostasi iskee, ota yhteyttä Koululiikuntaliiton liikuntakoordinaattori Jani Kangasniemeen.

Jokaiselle oma ryhmä

Retkeilijät jaetaan kahteen ryhmään: sisseihin ja nautiskelijoihin. Sissiryhmä on suunnattu hieman parempikuntoisille, vaellusta jo harrastaneille. Sissit taivaltavat maastosta riippuen noin 15–25 kilometrin päivämatkoja eli noin 7-9 tuntia päivässä. Sissit vaihtavat leiriä joka yöksi. Nautiskelijaryhmä sopii myös ensikertalaisille, mutta myös kokeneille vaeltajille riittää haasteita. Päivämatkat tässä ryhmässä ovat 12–20 kilometriä eli noin 6-8 tuntia päivässä. Osa päivämatkoista tehdään ilman rinkkaa.Mikäli olet lähdössä reissuun yksin, mutta haluaisit etsiä retkikumppania jakamaan esim. teltan, keittimen, yms. tai muita retkeilyvälineitä, ilmoittaudu “vaelluskaveripankkiin”. KLL toimittaa yhteystietolistat tänne ilmoittautuneille ja voitte sopia tarkemmin yhteisistä varusteista.

Nautiskelijat

Nautiskelijaryhmä etenee siten, että ohjaaja on sekä letkan kärkijoukoissa ja viimeisenä. Kaikki saavat näin kulkea omaa vauhtiaan.

Alustava reittisuunnitelma on nautiskelijoiden osalta seuraavanlainen:

Lähtöpaikkamme on n.10 km Naruskajärveltä koilliseen. Josta käsin siirrymme muutaman kilometrin matkan ja teemme leiristä käsin päiväretket maanantaina ja tiistaina. Keskiviikkona aloitamme siirtymisen UKK reittiä pitkin kohti etelää n. 15 km matkan. Torstaina siirrymme jälleen lähemmäksi Naruskajärveä n. 10 km matkan jolloin perjantain aamuksi meille jää n. 5-6 km taival. Keskiviikkona ja torstaina on mahdollisuus myös iltaretkiin mm. Kaunisoivan ja/tai Sorsatunturin huipulle.

Sissit

Myös sisseillä on ohjaaja etujoukoissa ja perällä. Sissien reitti lähtee Tulppiontien ja Tulppionjoen risteyksestä UKK reittiä mukaillen kohti Naruskajärveä. Sissit vaihtavat leiriä joka yöksi. Matkaa kertyy kaikkiaan rinkka selässä n. 80 kilometriä + mahdolliset iltaretket ja huiputukset.

Nyrkkisääntönä kaikilla voidaan etenemisen suhteen pitää 45-50 minuuttia etenemistä ja 10-15 minuuttia taukoa.

Vetäjillä on oikeus poiketa suunnitelmista, mikäli ryhmän kuntotekijät, sääolosuhteet, maaston kulkukelpoisuus tai muut mahdolliset tekijät sitä puoltavat ja vetäjät näkevät sen tarkoituksenmukaiseksi.

Hinnat

Sopulivaelluksen hinta on vuonna 2020 150 euroa. Hinta sisältää matkan suunnittelun, oppaiden palvelut, vakuutuksen ja suihku/saunamahdollisuuden, sekä aamiaisen/lounaan reissun jälkeen 24.7.

KLL järjestää yhteiskuljetuksen Oulusta. Yhteiskuljetus Oulusta lähtee sunnuntaina 19.7. kello 9.00 aamulla ja palaa Ouluun illalla 24.7. Yhteiskuljetuksen hinta on 140 euroa ja sisältää lounaan menomatkalla.

Ilmoittautumisaika on päättynyt. Kysy vapaita paikkoja jani.kangasniemi@kll.fi

Ilmoittaudu

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.