Navi
Koululaiset / Pyöräsankarit

info

Koululiikuntaliiton ja Pyöräilykuntien verkoston Pyöräily elämäntavaksi -hankeeseen kuuluu Pyöräsankarit ja Kampussankarit. Hankkeessa edistetään pyöräilyä eri muodoissa yläkouluissa ja toisella asteella. Pyöräileminen lapsesta lähtien edesauttaa liikunnallista elämäntapaa. Pyörällä ajaminen on helppoa sekä hauskaa ja sitä voi toteuttaa monella eri tapaa. Pyörä toimii oman kehon jatkeena, minkä vuoksi se sopii lähes kaikille. 

Pyöräsankarit kannustaa koululaisia ja koulun henkilökuntaa kaikenlaiseen pyöräilyyn ja pyrkii esittelemään sitä mahdollisimman monipuolisena harrastuksena. Jokainen meistä on erilainen liikkuja, niin myös erilainen pyöräilijä. Joko teidän koulussa metsästetään omaa sisäistä pyöräilijätyyppiä, eli tehdään pyöräsankareita? Katso hankkeen monipuoliset materiaalit ja tutustu erilaisiin tapoihin lisätä pyöräilyä ja pyörän käyttöä koulussanne. 

Kampussankarit kannustaa toisen asteen opiskelijoita ja henkilökuntaa pyöräilemään entistä suuremman osan arkimatkoistaan. Toisen asteen oppilaitoksissa toteutetaan alkuun arkiliikkumisen nykytilannetta kartoittava kysely, jonka perusteella tuotetaan yhdessä opiskelijoista ja henkilökunnasta kootun pyöräilytiimin kanssa aktiiviseen ja kestävään liikkumiseen kannustavat suositukset. Pyöräilyn houkuttelevuutta lisätään kokeilemalla: arkipyöräilyn lisäämisestä kiinnostuneet pääsevät mukaan pyöräilypajoihin ja sähköpyöräkokeilun testiryhmään. Lisätietoja Kampussankareista Pyöräilykuntien verkoston nettisivuilta. 
 

 Tavoitteet

  • Luoda positiivinen sekä monipuolinen kuva pyörästä ja ympärivuotisesta pyöräilystä.
  • Koululaisten, opiskelijoiden ja opettajien innostaminen sekä rohkaisu pyöräilyyn.
  • Opiskelu-/koulupäivän aikaisen liikkumisen lisääminen ja pyöräilyn juurruttaminen osaksi yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden arkea. 

 Lisätietoja Pyöräsankarit-toiminnasta: miikka.makela (at) kll.fi / 0504000270