Navi
Koululaiset / Soveltava liikunta

Soveltava liikunta

Jokaisella koululaisella on oikeus liikkua koulupäivän aikana, liikuntatunneilla, kerhotunneilla sekä vapaa-ajallaan. Vamma, pitkäaikaissairaus tai apuvälineiden käyttö ei ole este liikkumiselle tai liikunnan harrastamiselle.

Liikkumisen mahdollistaminen lähtee aikuisen positiivisesta asenteesta ja kannustamisesta omaehtoiseen liikkumiseen. Rohkeasti yhdessä kokeilemalla ja vinkkejä hakien löytyy kaikille mielekäs tapa liikkua ja osallistua liikuntatuokioihin. Myös koululaiselta itseltään voi kysyä, miten liikuntaa voisi soveltaa tai miten avustaa, jotta liikuntahetket tarjoaisivat positiivisiä liikuntakokemuksia.

Koululiikuntaliitto on tuottanut pallopelejä ja -pelisovelluksia kerhovihkon, jossa on runsaasti vinkkejä pallopelien soveltamiseen. Pallosankarit-hanke tarjoaa liikkumisen mahdollisuuksia ja sovellusvinkkejä erityistä tukea tarvitseville koululaisille. Pallosankarit-oppaan harjoitteluvinkein innostat lapsia palloilun maailmaan.

Liikunnan aluejärjestöt ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta järjestävät erilaisia koulutuksia, joista saa vinkkejä liikunan soveltamiseen.

Mahdollistathan sinä kaikkien osallistumisen?