Hyppää sisältöön
Heinäkuu
23
Aika:
23.07.2023 – 28.07.2023
Paikka:
Viro
Järjestäjä:
Koululiikuntaliitto

Ilmoittaudu

Opettajien Sopulivaellus

Vuoden 2023 vaellus suuntautuu Viroon 23.-28.7.2023.

Retkeilijät etenevät kahdessa ryhmässä: “Sissiryhmässä” ja “Nautiskelijaryhmässä”.

Sissiryhmä on suunnattu hieman parempikuntoisille, vaellusta jo harrastaneille. Sissit taivaltavat maastosta riippuen noin 15–25 kilometrin päivämatkoja eli noin 7-9 tuntia päivässä. Sissit vaihtavat leiriä joka yöksi ja yhteensä matkaa tulee muuttujista riippuen n.100-125km.

Lue tästä Sissien matkakertomus 2021 vuoden vaelluksesta Muotkatunturin erämaassa
https://www.kll.fi/ajankohtaista/muotka-lumoavan-tunturiseudun-tuulissa/

Nautiskelijaryhmä sopii myös ensikertalaisille, mutta myös kokeneille vaeltajille riittää haasteita. Päivämatkat tässä ryhmässä ovat 12–20 kilometriä eli noin 6-8 tuntia päivässä. Tänä vuonna myös nautiskelijat vaihtavat leiripaikkaa joka yöksi ja yhteensä matkaa tulee muuttujista riippuen n. 75-100km.

Mikäli olet lähdössä reissuun yksin, mutta haluaisit etsiä retkikumppania jakamaan esim. teltan, keittimen, yms. tai muita retkeilyvälineitä, ilmoittaudu ilmoittautumissivulla “vaelluskaveripankkiin”. KLL toimittaa yhteystietolistat tänne ilmoittautuneille ja voitte sopia tarkemmin yhteisistä varusteista.

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa vaelluksesta ja varustautumisesta vaellukselle. Ryhmien vaellusreitit kulkevat Lahemaan kansallispuiston ja Põhja-Kõrvenmaan luonnonsuojelualueella. Pääsääntöisesti kuljemme RMK:n vaellusreiteillä Simisalu – Aegviidu – Oandu välillä. Reitti kulkee läpi Viron lukuisten rämeiden, suojärvien ja upeiden metsien halki. Osa reitistä kuljetaan pieniä maanteitä pitkin ja osuu matkalle myös Aegviidun kauppalan läpikulku. Kyseessä on tällä kertaa hieman erilainen ja monipuolinen Sopulivaelluskohde.

Sopulivaelluksen hinta on 200 euroa. Hinta sisältää kuljetukset Viron päässä, matkan suunnittelun, oppaiden palvelut, vakuutuksen, juomavedet vaelluksella ja saunat sekä lounaan 28.7.

Matka alkaa 23.7. kello 15.00 Tallinnan D-sataman läheisyydestä ja päättyy 28.7. kello 15.00 samaan paikkaan.

Mukaan mahtuu n. 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen 31.5. mennessä.

Lisätietoja: jani.kangasniemi@kll.fi

Ilmoittaudu

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.