Hyppää sisältöön
Heinäkuu
21
Aika:
21.07.2024 – 26.07.2024
Paikka:
Senja, Norja
Järjestäjä:
Koululiikuntaliitto

Ilmoittaudu

Opettajien Sopulivaellus

Vuoden 2024 vaellus suuntautuu Senjan saarelle Norjaan 21.-26.7.2024.

Retkeilijät etenevät kahdessa ryhmässä: “Sissiryhmässä” ja “Nautiskelijaryhmässä”.

Sissiryhmä on suunnattu hieman parempikuntoisille, vaellusta jo harrastaneille. Sissit taivaltavat maastosta riippuen noin 15–25 kilometrin päivämatkoja eli noin 7-9 tuntia päivässä. Sissit vaihtavat leiriä joka yöksi ja yhteensä matkaa tulee muuttujista riippuen n.100-125km.

Lue tästä Sissien matkakertomus 2021 vuoden vaelluksesta Muotkatunturin erämaassa
https://www.kll.fi/ajankohtaista/muotka-lumoavan-tunturiseudun-tuulissa/

Nautiskelijaryhmä sopii myös ensikertalaisille, mutta myös kokeneille vaeltajille riittää haasteita. Päivämatkat tässä ryhmässä ovat 12–20 kilometriä eli noin 6-8 tuntia päivässä. Nautiskeljiat kulkevat rinkka selässä kaksi päivää ja muutoin tehdään päiväretkiä teltoilta. Yhteensä matkaa tulee muuttujista riippuen n. 75-100km.

Mukaan tarvitset hyvän peruskunnon ja reippaan mielen lisäksi oman teltan ja muut vaellustarvikkeet. Mikäli olet lähdössä reissuun yksin, mutta haluaisit etsiä retkikumppania jakamaan esim. teltan, keittimen, yms. tai muita retkeilyvälineitä, ilmoittaudu ilmoittautumissivulla “vaelluskaveripankkiin”. KLL toimittaa yhteystietolistat tänne ilmoittautuneille ja voitte sopia tarkemmin yhteisistä varusteista.

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa vaelluksesta ja varustautumisesta vaellukselle. Kaikki ryhmät tekevät mahdollisuuksien mukaan Hestenin/Seglan huiputuksen jonka jälkeen Sissien vaellus kulkee Helvetefossen-Senjabu – Åndervatnet reittiä pitkin. Nautiskelijoiden reitti kulkee Åndervatnetille eteläistä reittiä ja Åndervatnetilta tehdään päiväretkiä.

Sopulivaelluksen hinta on 170 euroa ja ilmoittautuminen avataan 15.1. . Hinta sisältää matkan suunnittelun, oppaiden palvelut, vakuutuksen sekä peseytymismahdollisuuden ja lounaan 26.7.

Yhteiskuljetus lähtee Rovaniemeltä 21.7. kello 09.00 paluu Rovaniemelle on illalla 26.7. Yhteiskuljetuksen hinta pitää sisällään lounaan 21.7. Yhteiskuljetuksen hinta on 180 euroa.

Mukaan mahtuu n. 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen 31.5. mennessä.

Lisätietoja: jani.kangasniemi@kll.fi

Ilmoittaudu

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.