Navi
Koululaiset / Yksilökilpailut

Koululaisten yksilökisat

Yhdessä
Koululiikuntaliiton valtakunnallisessa ohjelmassa ovat seuraavat yksilölajien kilpailutapahtumat:

 • golf 
 • kreikkalais-roomalainen paini
 • maastohiihto
 • maastojuoksu
 • suunnistus 
 • vapaapaini
 • yleisurheilu

Lisäksi koululaisten valtakunnalliseen kilpailuohjelmaan kuuluvat Power Mover -tanssikisa sekä palloilusarjat ja kotiratakisana käytävä keilailu. Osallistumismaksut yksilölajeihin vuonna 2017 ovat 13 - 15 euroa/ osallistuja lajista riippuen. Koululiikuntaliitto on vakuttanut kilpailuihin ja muihin tapahtumiin osallistujat vakuutusyhtiö Pohjolassa. Lisätietoja tapahtumista löytyy jokaisen lajin alasivulta.

Hae kilpailujärjestäjäksi

Koululaisten kilpailujen hakeminen tapahtuu kahdesti vuodessa, huhtikuun ja syyskuun aikana. Syyskuun loppuun 2017 mennessä on haettavana kr.room. paini 2019 ja vapaapaini vuodelle 2018! Maastojuoksukisan hakemisesta vuodelle 2018 päätetään myöhemmin. Suunnistus vuodelle 2020 on haettavissa huhtikuuhun 2018 mennessä.

Koululiikuntaliiton hallitus päättää hakemusten perusteella kilpailujen järjestäjän. Kilpailujen järjestäjä vahvistuu lopullisesti, kun sopimus kilpailujärjestäjän ja Koululiikuntaliiton välillä on allekirjoitettu. Maastohiihdossa hakemukset toimitetaan Suomen Hiihtoliittoon. Osassa lajeista lajiliitto antaa lausuntonsa hakijoista. Koululiikuntaliiton kilpailuja voivat hakea ko. lajin urheiluseurat yhdessä koulun ja/tai kunnan kanssa. Osa lajeista mm. painit, myönnetään urheiluseuran hakemuksesta tai sovitaan lajiliiton kanssa kilpailujen järjestämisestä. Koululiikuntaliiton kilpailut ovat avoimet sekä ruotsinkielisten koulujen oppilaille että ammatillisten koulujen opiskelijoille ikärajat huomioiden.

Koululiikuntaliiton kilpailujen paikallisjärjestäjän vastuu on kisan käytännön järjestelyt, tiedottaminen (seurat) ja yhteistyö lajiliiton ja KLL:n kanssa. KLL vastaa kisojen tiedottamisesta kouluille, vakuuttaa kilpailijat vakuutusyhtiö Pohjolassa ja antaa käyttöön kaikkiin tapahtumiin sopivan ilmoittautumisjärjestelmän http://www.koululiikkuu.fi/slk/.

Taloudesta: paikallinen järjestäjä saa n. 65% ilmoittautumismaksuista, sekä kaikki muut kisoihin liittyvät tuotot mm. ruokailu, kunnan mahdollinen tuki, omat yhteistyösopimukset ja mainokset, käsiohjelman mainokset, oma kioskimyynti sekä mahdollinen majoitusten tuotto. Järjestäjä vastaa kisojen kaikista kuluista, myös KLL:n mestaruusmitalit kustantaa järjestäjä. Mitalin hinta v. 2017 on 4,2€ /kpl (sis.kaiverruksen).

Vapaamuotoisen kilpailuhakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • kilpailujen organisaatio ja eri osa-alueiden vastuuhenkilöt
 • kilpailupaikka, esimerkiksi maasto- ja lähtöalue karttoineen suunnistuksessa, urheilukenttä oheistiloineen, urheilutalo
 • koulumajoitus ja majoituksen etäisyys ja kulkuyhteydet kisapaikalle tai muu vastaava majoitus sekä ruokailujen järjestäminen
 • selvitys kunnan ja paikallisen koulun mukanaolosta
 • aiemmat kilpailut, joita hakija(t) on järjestänyt 2000-luvulla
 • vastuuhenkilöiden yhteystiedot (sähköposti ja puhelin)

Kilpailuhakemus toimitetaan Koululiikuntaliittoon joko sähköpostilla terho.tomperi(at)kll.fi, liitteineen tai kirjepostina. Hakemuksen tulee olla perillä huhti- tai syyskuussa. 
Seuraava kisahaku on 29.9.2017 mennessä ellei lajikohtaisesti ole muuta kerrottu.
Lisätietoja: Terho Tomperi p. 050-5142 498 tai sähköposti.