Navi
Koululaiset / Yksilökilpailut

Koululaisten yksilökisat

Yhdessä
Koululiikuntaliiton valtakunnallisessa ohjelmassa ovat seuraavat yksilölajien kilpailutapahtumat:

 • maastohiihto - maaliskuu (16.-17.3.2019 Kemi)
 • kreikkalais-roomalainen paini - toukokuu (2019 Vantaa, 2020 Muhos)
 • maastojuoksu - toukokuu (2019 ja 2020 Vierumäki)
 • suunnistus - elokuu (2019 Keuruu, 2020 Hamina)
 • golf -syyskuu (2019 Nokia, River Golf, 2020 Naantali, Aurinko Golf)
 • yleisurheilu - syyskuu (2019 ja 2020 avoin)
 • sulkapallo - lokakuu (?)
 • vapaapaini - joulukuu (15.-16.12.2018 Pori, 2019 Tampere)

Lisäksi KLL:n koululaisten valtakunnalliseen kilpailuohjelmaan kuuluvat Power Mover -tanssikisa sekä palloilusarjat ja kotiratakisana käytävä keilailu. Osallistumismaksut yksilölajeihin vuonna 2018 ovat 14 - 16 euroa/ laji/ osallistuja lajista riippuen. Koululiikuntaliitto on vakuuttanut kilpailuihin ja muihin tapahtumiin osallistujat vakuutusyhtiö OP Pohjolassa. Kisoihin ilmoittautuminen päättyy n. 10 päivää ennen tapahtumaa. Lisätietoja tapahtumista löytyy jokaisen lajin alasivulta tai tapahtumakalenterista. Yllä mainittujen kisojen lisäksi KLL on mukana valtakunnallisessa Kouluviestikarnevaalissa. Lisätietoa Kouluviestikarnevaalista.

Hae kilpailujärjestäjäksi

Koululaisten kilpailujen hakeminen tapahtuu kahdesti vuodessa, huhti- ja syyskuun aikana. Yleisurheilun mestaruuskilpailut vuosille 2019 ja 2020 on haettavissa 10.10.2018 mennessä ja maastohiihdon seuraava kisahaku on huhtikuussa 2019. 
Koululiikuntaliiton hallitus päättää hakemusten perusteella kilpailujen järjestäjän. Kilpailujen järjestäjä vahvistuu lopullisesti, kun sopimus kilpailujärjestäjän ja Koululiikuntaliiton välillä on allekirjoitettu. Maastohiihdossa hakemukset toimitetaan Suomen Hiihtoliittoon. Osassa lajeista lajiliitto antaa lausuntonsa hakijoista. Koululiikuntaliiton kilpailuja voivat hakea ko. lajin urheiluseurat mielellään yhdessä koulun ja/tai kunnan kanssa. Osa lajeista myönnetään urheiluseuran hakemuksesta tai sovitaan lajiliiton kanssa kilpailujen järjestämisestä. Koululiikuntaliiton kilpailut ovat avoimet sekä ruotsinkielisten koulujen oppilaille että ammatillisten koulujen opiskelijoille ikärajat huomioiden.

Koululiikuntaliiton kilpailujen paikallisen järjestäjän vastuulla ovat kisan käytännön järjestelyt, tiedottaminen (seurat) ja yhteistyö lajiliiton ja KLL:n kanssa. KLL vastaa kisojen tiedottamisesta kouluille, vakuuttaa kilpailijat vakuutusyhtiö OP Pohjolassa ja antaa käyttöön kaikkiin tapahtumiin sopivan "Lyyti ilmoittautumisjärjestelmän".

Taloudesta: paikallinen järjestäjä saa n. 65% ilmoittautumismaksuista, sekä kaikki muut kisoihin liittyvät tuotot mm. ruokailu, kunnan mahdollinen tuki, omat yhteistyösopimukset ja mainokset, käsiohjelman mainokset, oma kioskimyynti sekä mahdollinen majoitusten tuotto. Järjestäjä vastaa kisojen kaikista kuluista, kuten KLL:n mestaruusmitaleista. Mitalin hinta v. 2018 on 3,90€ /kpl (sis.kaiverruksen).
Koululiikuntaliitto ilmoittaa mahdolliset omat yhteistyökumppaninsa järjestäjälle sopimuksessa kerrottuun päivään mennessä.

Vapaamuotoisen kilpailuhakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • kilpailujen organisaatio ja eri osa-alueiden vastuuhenkilöt
 • kilpailupaikka, esimerkiksi maasto- ja lähtöalue karttoineen suunnistuksessa, urheilukenttä oheistiloineen, urheilutalo
 • koulumajoitus ja majoituksen etäisyys ja kulkuyhteydet kisapaikalle tai muu vastaava majoitus sekä ruokailujen järjestäminen
 • selvitys kunnan ja paikallisen koulun mukanaolosta
 • aiemmat kilpailut, joita hakija(t) on järjestänyt 2000-luvulla
 • vastuuhenkilöiden yhteystiedot (sähköposti ja puhelin)

Kilpailuhakemus toimitetaan Koululiikuntaliittoon ensisijaisesti sähköpostilla terho.tomperi(at)kll.fi, liitteineen tai kirjepostina. 
Lisätietoja: Terho Tomperi p. 050-5142 498 tai sähköposti.